Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her tar de familiebilde på jernbaneovergangen. Politiet er «ekstremt bekymret»

Jernbaneselskap fortviler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det britiske jernbaneselskapet Network Rail har i dag måttet gå ut og advare passasjerer og turister mot å ta bilder av seg selv og familien sin i jernbanesporet.

De har publisert en overvåkningsvideo fra den lille stasjonen Matlock Bath i Derbyshire, som viser åtte situasjoner som selskapet mener er farlige.

Videoen viser personer som tar såkalte selfies, og foreldre som ber barn posere i skinnegangen mens de tar bilder av dem.

Stasjonen er over hundre år gammel, og som BBC påpeker er overgangen ble laget på en tid da togene gikk sjeldnere og ikke minst saktere enn de gjør i disse dager.

- Det kan komme tog fra begge retninger, og risikoen for at det skal oppstå farlige situasjoner øker betydelig hvis man prater, skriver meldinger eller tar bilder når man går over en overgang, sier Martin Brown i Network Rail ifølge BBC.

Eddie Carlin i det britiske transportpolitiet sier ifølge Telegraph at han er ekstremt bekmyret over atferden til personene i videoen.

I Norge er det forbudt å «ferdes på jernbanelina og tilknytte område».

- Slik ferdsel medfører stor fare, og skaper svært stressande situasjonar for lokomotivførarane, ifølge Jernbaneverket, og begrunner videre:

- Tog treng fleire hundre meter på å bremse ned farten, det er derfor svært vanskeleg å hindre påkjørsel av personar som ferdast ulovleg i sporet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!