BOLIG: Boligprisene i Norge steg i februar, men det tok lengre tid å få solgt. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
BOLIG: Boligprisene i Norge steg i februar, men det tok lengre tid å få solgt. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpixVis mer

Her tar det nesten et halvt år å få solgt boligen

Boligprisene steg overraskende, men salgstempoet dabbet av. Sjekk hvor salgene går raskest og tregest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Boligprisene overrasket positivt i februar, samtidig som lageret av brukte boliger økte og formidlingstiden gikk opp.

På Finn.no var det ved utgangen av februar 12.772 aktive boligannonser, over 3.000 flere enn i februar i fjor.

Gjennomsnittlig formidlingstid - det vil si tiden fra første gang en bolig ble annonsert for salg på Finn.no til den registreres som solgt - var 48 dager, én dag mindre enn i januar, men 15 dager mer enn i februar i fjor.

Raskest og tregest Bergen og Tromsø var de raskeste markedene med henholdsvis 26 og 29 dager, mens Trondheim og Oslo fulgte nærmest med henholdsvis 31 og 32 dager.

Tregest gikk det i Vest-Agder utenom Kristiansand, samt Aust-Agder, med 154 og 130 dager. Det var henholdsvis 51 og fire dager tregere enn i januar, og henholdsvis 67 og 28 dager tregere enn i februar i fjor.

Nærmest kom Lillehammer og Finnmark utenom Alta, med 117 og 99 dagers formidlingstid.

Rekordhøyt for familieboliger Det ble registrert omsatt 5.818 boliger i februar. Så langt i 2014 er det solgt 11.915 boliger, sammenlignet med 12.903 i de to første månedene i 2013.

- Det har vært en marginal nedgang i antall salg sammenlignet med samme måned i fjor, likevel er salgsvolumet hittil i år på et høyt nivå, sier adm. dir. i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF), Christian Vammervold Dreyer.

- Størst interesse er det for eneboliger og delte boliger, vi har aldri tidligere registrert så mange salg for disse boligtypene i årets to første måneder, legger han til.

Leiligheter steg mest Eneboliger steg 0,7 prosent i pris i februar, til 20.327 kroner per kvadratmeter Delte boliger - rekkehus og halvparter av tomannsboliger - fikk en nedgang på 0,1 prosent til gjennomsnittlig kvadratmeterpris 27.080 kroner, mens leiligheter ble prisvinnerne med 1,3 prosent oppgang til 38.064 kroner per kvadratmeter i snitt.

EFF-rapporten omfatter også tall for selveier- og andelsleiligheter (borettslag). Den viser at andelsleiligheter steg 1,2 prosent i pris fra januar til februar, til en gjennomsnittspris på 34.655 kroner per kvadratmeter.

Selveiere steg 1,4 prosent til gjennomsnittsprisen 41.574 kroner per kvadratmeter. Sammenlignet med februar 2013 var eneboliger opp 0,5 prosent, mens delte boliger og leiligheter hadde falt henholdsvis 0,8 og 2,0 prosent.

Regionmessig finner vi store forskjeller i kvadratmeterprisen. Oslo topper med en snittpris på 46.511 kroner per kvadratmeter for alle boliger. Hedmark utenom Hamar ligger på bunn, med 15.337 kroner meteren.

Flere nyheter Boligprisene overrasker positivt
Boligpessimistene lar seg ikke rokke
- Ingen som gidder å selge boligen på billigsalg
Nå har 400.000 skaffet seg helseforsikring