Her tar han bilde av drapsmannen

NRK-fotografen skjønte ikke hvilket syn han var vitne til.

BILDET: Politiet mener, ifølge NRK, at dette stillsbildet viser 32 år gamle Ander Breivik i det han har skutt syv av sine 84 ofre på Utøya i går. Fotografen forstod ikke før etterpå hvilket skrekkslagent øyeblikk han hadde fanget. Foto: Marius Arnesen/NRK
BILDET: Politiet mener, ifølge NRK, at dette stillsbildet viser 32 år gamle Ander Breivik i det han har skutt syv av sine 84 ofre på Utøya i går. Fotografen forstod ikke før etterpå hvilket skrekkslagent øyeblikk han hadde fanget. Foto: Marius Arnesen/NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Helikopter med presse kom over Utøya i det tragedien utspant seg i går kveld. Ingen forstod der og da hva dette bildet viste. I ettertid mener politiet det viser siktede Anders Behring Breivik (32), iført politiuniform og i ferd med å senke våpenet sitt, skriver NRK. I sjøen ligger sju livløse kropper.

Bildet er tatt av NRKs fotograf Marius Arnesen. I dag forteller han til Dagbladet at det ikke før etterpå gikk opp for ham hva han hadde sett.

- Det var først i dag tidlig at jeg skjønte hva jeg egentlig hadde filmet. De ringte meg fra NRK og fortalte at de hadde gått gjennom tapen.

Fikk holde på Fotografen var mot vei mot regjeringskvartalet i et en-motors helikopter da de fikk beskjed fra Marienlyst om å snu og dra til Utøya. - Det var veldig mye vind og vanskelige flyforhold, men vi kom oss gjennom til slutt. Der nede hadde 32 år gamle Anders Behring Breivik i lang tid fått lov å skyte i fred på ungdommene som befant seg på AUFs sommerleir. Politiet var opptatt med det alle trodde var den mest alvorlige hendelsen den dagen, eksplosjonen i regjeringskvartalet. Den etterlot minst syv døde. Men mannen bak hadde ikledd seg politiuniform og lurt seg til å bli kjørt over til øya under påskudd av en rutinekontroll. Vel framme lokket han ungdommene til å samle seg rundt ham før han begynte å skyte. 84 ble drept.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer