Her tar han luksusbilen som skal være umulig å stjele

Tjuvkobler BMW-en på 30 sekunder. Se ekspertene avsløre bilbandenes metoder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Midt på lyse dagen. Rett foran politihuset i Sarpsborg. Helt uten nysgjerrige blikk fra tilfeldige forbipasserende. Det tok bare rundt 30 sekunder for den mørkkledte personen å ta seg inn i den splitter nye BMW-en, koble seg til luksusbilens hjerne med en datamaskin og omprogrammere den slik at han plutselig kunne starte bilen og kjøre av gårde ved hjelp av en nyprogrammert elektronisk nøkkel.

Denne gangen var det ikke en østeuropeisk bilbande som sto bak. Dagbladet ble med firmaet Simco, landets fremste eksperter på bilelektronikk, på en demonstrasjon av hvordan den avanserte bilmafiaen opererer.

«Tyven» heter Ansten Svendsen og jobber i Simco. Bilmodellen som Svendsen demonstrerte metoden på var tilfeldig valgt, men eierskapet på bilen er kjent og Svendsen hadde eierens tilatelse til å gjennomføre forsøket.

- Hacke systemet - Det går ut på å lese ut informasjon fra en styreenhet i kjøretøyet. På en måte hacke systemet, slik at vi vet hvor vi skal putte riktig informasjon ut i kjøretøyet. Vi leser ut ei fil av kjøretøyet, bearbeider fila og legger inn den informasjonen vi på forhånd veit er slik at nøkkelen blir godtatt av bilen og vi kan kjøre av gårde, sier Svendsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer