SISTE FARVEL: Hunden Hawkeye tok sitt siste farvel med sin eier, elitesoldaten Jon Tumlison. Bildet rører nå en hel verden. Foto: Lisa Pembleton/Facebook
SISTE FARVEL: Hunden Hawkeye tok sitt siste farvel med sin eier, elitesoldaten Jon Tumlison. Bildet rører nå en hel verden. Foto: Lisa Pembleton/FacebookVis mer

Her tar Hawkeye et siste farvel

Hunden til elitesoldat Jon Tumilson (35) sørget like mye som de 1500 andre i begravelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bildet av hunden Hawkeye som ligger på gulvet ved kista til sin eier Jon Tumilson rører nå en hel verden.

Tumlison var en av 20 Navy SEAL-soldater som døde da et militærhelikopter ble skutt ned i Afghanistan 6. august, det største enkelttapet av amerikanske soldater i den ti år lange krigen. Totalt døde 31 soldater da helikopteret styrtet etter å ha blitt truffet.

I begravelsen møtte 1500 mennesker opp for å ta et siste farvel til det en løytnant i marinen omtalte som en «fremragende mann - en helt». Men det er bildet av Tumlisons hund som var nærmest kista under hele begravelsen.

Hawkeye, som venner og familie kalte «Tumlisons sønn», la seg under kista og lå i dyp stillhet under hele seremonien.

- Jeg tok bildet, siden det var hva jeg så gjennom hele begravelsen. Hvordan kunne jeg ikke ta det bildet, sier Lisa Pembleton, Tumlisons kusine.

- Det tok flere forsøk, siden hver gang jeg ikke gråt og kunne konsentrere meg om å ta bildet, var det en marinesoldat ved mikrofonen og jeg ville ikke ta et bilde av dem av sikkerhetsgrunner og av respekt. Vår familie er knust, sier Pembleton til ABC News.

Jon Tumlison var en elitesoldat i den amerikanske marinen og flere av soldatene som døde 6. august var med på raidet som tok livet av Osama bin Laden. Begravelsen ble filmet, men det er bare kommet ut lydopptak, på grunn av sikkerheten til de 50 elitesoldatene som deltok.

- Fra han var liten, var «J.T.»s største ønske å bli en SEAL. Jeg forsto ikke hvor mye han ønsket det, før jeg var på besøk hjemme hos foreldrene hans og så gutterommet hans for første gang. Det var et tempel, bilder, tegninger, bøker og videoer ... alt handlet om å være en Navy SEAL, sa en deltaker under begravelsen, som sannsynligvis selv er en elitesoldat.

Tumlisons to søstre og foreldre fulgte ham til graven, men ingen så tett som hunden hans Hawkeye.

BESTEVENN: Hawkeye ble omtalt som Tumlisons "sønn". Her er de to sammen. Foto: Privat/Facebook
BESTEVENN: Hawkeye ble omtalt som Tumlisons "sønn". Her er de to sammen. Foto: Privat/Facebook Vis mer