Her tar helikopterranerne seg inn i hvelvet

Unike bilder viser hvordan de utspekulerte ranerne tømmer pengesentralen.

GNISTREGN: Politiet mistenker at eks-jugoslaviske tidligere elitesoldater står bak ranerne. Her er ranerne i aksjon inne i pengesentralen. Foto: Expressen
GNISTREGN: Politiet mistenker at eks-jugoslaviske tidligere elitesoldater står bak ranerne. Her er ranerne i aksjon inne i pengesentralen. Foto: Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Svensk politi pågrep i dag flere personer mistenkt for å ha tatt del i det svært spektakulære ranet mot G4S' pengesentral utenfor Stockholm onsdag.

Arne Andersson ved svenske Kripos ønsker ikke overfor Expressen å si noe om alder eller kjønn på de pågrepne, og han vil heller ikke si hvorvidt personene kjente hverandre fra før eller det nøyaktige antallet.

Politiet vil nå ranske hjemmene til de pågrepne.

Sprengte seg vei
De pågrepne er nå fengslet, mistenkt for grovt ran eller medvirkning til grovt ran. Personene ble pågrepet i Stockholm-området.

Unike bilder viser hvordan ranerne boltrer seg inne i pengesentralen. Du kan se alle bildene hos Expressen.

Mens det var flere intetanende ansatte på jobb i lokalene, tok tre bevæpnede og maskerte ranere seg inn i pengesentralen. De slo seg gjennom takvinduet med ei slegge, og klatret ned i sentralen.

Vel inne brukte de sprengstoff for å ta seg inn til målet - de mange hundre millionene kroner som befant seg på sentralen, som tar imot penger fra store deler av næringslivet og minibankene i Stockholm.

Tok fanger
Politiet ble varslet 0519, og ankom kort tid etterpå. Men ranerne kunne likevel utløse det som av vitner beskrives som fire sprengladninger. Personalet skjønner nå hva som er i ferd med å skje, og forsøker å gjemme seg for de brutale ranerne.

En kvinne løper praktisk talt rett i fanget på ransmennene.
 

Ranerne låser de ansatte som ikke klarte å gjemme seg inn på et rom for seg selv, og setter målrettet kursen mot hvelvet.

Gnistregn
Ved hjelp av en motorsag, som de oppbevarte i en svart bag, tar de seg inn i hvelvet. Gnistene står når ranerne gyver løs på døra inn i det aller helligste med motorsaga.

Politiet mistenker at tidligere elitesoldater fra eks-Jugoslavia står bak ranet, som kan ha gitt dem en fortjeneste på over 100 millioner svenske kroner.

Ranerne putter pengene i grå sekker, som heises opp i det ventende helikopteret.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer