Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her tar moren farvel med Luke (11), som ble banket opp og drept av faren sin

Drept på åpen gate, foran sjokkerte barn og voksne.

«SVAMPEBOB»-KISTE: Rosie Batty mistet sønnen sin, som ble banket opp og drept foran sjokkerte vitner - barn og voksne - av sin egen far. Foto: AFP PHOTO//FIONA MCCOY/NTB Scanpix
«SVAMPEBOB»-KISTE: Rosie Batty mistet sønnen sin, som ble banket opp og drept foran sjokkerte vitner - barn og voksne - av sin egen far. Foto: AFP PHOTO//FIONA MCCOY/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag måtte Rosie Batty begrave sin egen sønn, etter at han ble brutalt slått i hjel av faren sin med en cricketkølle. Gutten ble drept på åpen gate foran både voksne og barn.

Det hele skjedde etter at Luke (11) var ferdig på crickettrening i Tyabb utenfor Melbourne.

«Selv om jeg vandrer i dødsskyggens dal, frykter jeg ikke noe ondt. For du er med meg. Du trøster meg», leste moren fra en salme under begravelsen, ifølge Herald Sun.

Gutten skal ha spurt moren sin, britiske Rosie Batty, om han kunne få lov til å bli «bare en liten stund tid», slik at han skulle få se faren sin, Greg, litt lenger.

- Det var bare en vanlig crickettrening, det var folk der og jeg trodde han var trygg, sier moren ifølge The Victoria Age. - Ingen kunne forestille at noe så tragisk ville skje.


Så lot hun ham bli litt lenger. 

Venner, familie og klassekamerater Midt på lyse dagen, foran voksne og barn, skal faren ha banket opp gutten med en cricketkølle, før han knivstakk ham flere ganger.

- Han bare fortsatte å slå ham med cricketkølla, og så døde han, sier en 15-åring som ble vitne til det hele, til The Victoria Age.

Hundrevis møtte opp for å ta farvel med 11-åringen i dag. Lærere og elever sang for ham.

Moren skal ha vært like i nærheten da den grusomme hendelsen fant sted forrige uke, og kom løpende til stedet. Helsepersonell forsøkte å gjenopplive gutten, men han døde på stedet.

TUNGT: Kledd i gult, som kisten og med barne-TV-figuren «Svampebob Firkant» plassert oppå, tok en fullsatt kirke farvel med Luke (11). Foto: AFP/FIONA MCCOY/NTB Scanpix
TUNGT: Kledd i gult, som kisten og med barne-TV-figuren «Svampebob Firkant» plassert oppå, tok en fullsatt kirke farvel med Luke (11). Foto: AFP/FIONA MCCOY/NTB Scanpix Vis mer

Da politiet kom, skal faren ha truet dem med kniv. Politiet skjøt og drepte ham.

- Politiet forsøkte å snakke ham til fornuft, men de lyktes ikke. Da skjøt de ham i brystet. Det er klart dette er tragisk, sier Doug Fryer i politiet, ifølge Sky News.

Moren har tidligere fortalt faren til Luke var psykisk syk, og at hun er sikker på at faren egentlig elsket sønnen sin.

TALTE TIL SØNNEN: Rosie Batty leste opp en selvskrevet salme til sønnen sin, som var avbildet flere steder. Foto: AFP/FIONA MCCOY/NTB Scanpix
TALTE TIL SØNNEN: Rosie Batty leste opp en selvskrevet salme til sønnen sin, som var avbildet flere steder. Foto: AFP/FIONA MCCOY/NTB Scanpix Vis mer

- Jeg klarer fortsatt ikke å forstå hva som er skjedd. Jeg vil fortelle alle at familievold skjer over alt - uansett hvor fint hus du har eller hvor intelligent du er. Det skjer med alle og hvem som helst, og dette har vært en 11 år lang kamp, sier mora ifølge avisa.

- Var psykisk syk Hun har hele tida understreket at både hun selv og sønnen elsket Greg.

- Luke elsket og stolte på faren sin, til tross for problemene hans.

Hun har vært åpen om at eksmannen hadde hatt problemer i en årrekke.

SANG TIL LUKE: Lukes medelever, kledd i skoleuniform, og lærere sang til 11-åringen. Foto: AFP/FIONA MCCOY/NTB Scanpix
SANG TIL LUKE: Lukes medelever, kledd i skoleuniform, og lærere sang til 11-åringen. Foto: AFP/FIONA MCCOY/NTB Scanpix Vis mer

- Det som utløste dette, var at han var psykisk syk og var i en situasjon der han ikke hadde noe sted å bo over en periode på flere år. Livet hans ble ødelagt, og alt ble verre i livet hans. Luke var det eneste lyspunktet i livet hans, sier moren.

Luke skal ha vært klar over at faren var syk.

- Luke var nesten like høy som meg, han var følsom - og han elsket faren sin. Han følte med ham siden han visste at han hadde det vanskelig, sier hun.

Australsk politi etterforsker saken.

Hele Norges coronakart