Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her tar pandababyen sine første skritt

Den elleve uker gamle tassen er ikke stødig på beina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For sjette gang kunne San Diego Zoo i sommer ta i mot en liten pandababy.

Hans første skritt ble tatt da veterinærene valgte å ta den lille tassen ned fra undersøkelsesbordet, for å se om han klarte å bevege seg på egen hånd.

- Han er på en måte på babystadiet, der noen av beina går fortere enn de andre. Forbeina var klare til å gå, men bakbeina var litt treigere, sier P.K. Robbins, veterinær ved San Diego Zoo.

Uten navn Under den første undersøkelsen av babyen, som skjedde i august, klarte ikke veterinærene å finne ut hvilket kjønn den lille tassen har. Nå vet de imidlertid at det er en hann.

Han har ikke ennå fått et navn, og dyrehagen har laget en avstemming, slik at det endelig kan avgjøres.

Navnene du kan stemme på er Qu Ji (mirakel), Yu Di (regndråpe), Da Hai (stort hav), Xiao Liwu (liten gave), Yong Er (modig sønn) eller Shui Long (vanndrage).

Ifølge LiveSciense regner forskere med at det nå finnes under 1600 pandaer i verden, og de tror at det kan bli færre.

Fem søsken Derfor jobber vitenskapsmenn på spreng for å forbedre forholdene for formering for pandaene, også i fangenskap.

45 DAGER: Her tassen kun 45 dager gammel, den 12. september i år.  Foto: REUTERS/San Diego Zoo/NTBScanpix
45 DAGER: Her tassen kun 45 dager gammel, den 12. september i år. Foto: REUTERS/San Diego Zoo/NTBScanpix Vis mer

Pandahunner er nemlig bare fruktbar i 24 til 72 timer hvert år.

Den nye tassens mor, Bai Yun, har født fem andre babypandaer i San Diego Zoo. Fire av dem er flydd til Kina for å være en del av et forskningsprosjekt der de ønsker å redde den truede dyrearten, skriver CBS.

Den siste er en hann, som heter Yun Zi. Han er fremdeles i San Diego, og ble tre år omtrent samtidig som han ble storebror.

FØRSTE UNDERSØKELSE: Her undersøker veterinærene den lille pandababyen for første gang, den 23. august. Etter undersøkelsen visste de ikke hva kjønnet var ennå. Foto: AP Photo/San diego Zoo, Ken Bohn/NTBScanpix
FØRSTE UNDERSØKELSE: Her undersøker veterinærene den lille pandababyen for første gang, den 23. august. Etter undersøkelsen visste de ikke hva kjønnet var ennå. Foto: AP Photo/San diego Zoo, Ken Bohn/NTBScanpix Vis mer