Her tar passasjerene beina fatt

Ble lei av å vente da Halden-toget ble stående utenfor Fredrikstad.

UTÅLMODIGE: For et tjuetall passasjerer ble situasjonen for frustrerende; framfor å vente på alternativ transport eller at toget kom i gang igjen, valgte de å prøve lykken som fotgjengere. MMS-foto: CHRISTOFFER CORNELIUS BOGEN
UTÅLMODIGE: For et tjuetall passasjerer ble situasjonen for frustrerende; framfor å vente på alternativ transport eller at toget kom i gang igjen, valgte de å prøve lykken som fotgjengere. MMS-foto: CHRISTOFFER CORNELIUS BOGENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): For et 20-tall passasjerer ble frustrasjonen for stor da toget fra Oslo til Halden i ettermiddag ble stående bom stille ved et jorde i Østfold:

De tok rett og slett sakene sine og gikk.

En time for seint - Toget ble stående mellom Råde og Fredrikstad. Det eneste som ble sagt over høyttaleranlegget, var at strømmen var gått. Etter 20 minutter begynte ca. 20 stykker å gå, forteller passasjer Christoffer Cornelius Bogen (25) til Dagbladet.

Toget gikk fra Oslo S klokka 16.00 og skulle vært i Halden klokka 17.45. Da Dagbladet snakker med Bogen i 18.45-tida, er han nettopp ankommet Halden - en time for seint.

- Det var lite informasjon. Etter hvert kom det melding om at toget ville være i gang igjen om ti minutter. Men det tok 20 minutter før vi var i bevegelse igjen, sier 25-åringen.

Dagpendleren er ikke overvettes fornøyd med NSB.

- Togene har vært plaget med kortere forsinkelser, på 15-20 minutter, også tidligere i uka, forteller han.

- Buss på vei - Vi hadde en kort stans på grunn av et strømbrudd. Alternativ transport ble tilkalt, men toget var i gang igjen før bussen kom seg gjennom rushtrafikken og fram til toget, forteller NSBs pressevakt Bjørn Stuedal til Dagbladet.

- Passasjerer hevder det var lite informasjon om stansen i dag?

- Ved problemer som skyldes utenforliggende årsaker, som f.eks. strømbrudd, er det ofte ikke mer info å gi, utover at det har vært et strømbrudd, forklarer Stuedal.

Han bekrefter at det har vært problemer på Østfoldbanen i det siste.

- I tillegg til strømbruddet har vi hatt problemer med sporskifte og signalanlegget. Men de fleste tilfellene har løst seg rimelig raskt.

Stuedal beklager dagens stans.

- Det er selvfølgelig ingen ønskesituasjon for NSB, og er absolutt beklagelig. Vi føler med dem som ikke kommer hjem til rett tid.

- Overraskende Jernbaneverkets informasjonssjef Thor Erik Skarpen forklarer at strømstansen oppsto på strekningen Hølen-Sarpsborg.

- Stansen kom overraskende på oss, og det ble jobbet febrilsk med å finne feilen. Strømmen var tilbake etter en times tid, men stansen førte til store forsinkelser som forplantet seg også til andre avganger, sier han til Dagbladet.

Han legger til:

- Jeg synes ganske synd på passasjerene.

Skarpen understreker at Østfoldbanen generelt er svært punktlig, på tross av at det stedvis, blant annet på stedet der Halden-toget ble stående, bare er enkeltspor.

- 90 prosent av avgangene våre er punktlige, dvs. mindre enn fire minutter forsinket, sier han.

I 20-tida går trafikken på Østfoldbanen som normalt igjen.