Her tar superoksen Leif (10) solarium

Har over 10 000 døtre i 21 land.

FRYNSEGODE: Leif (10) nyter superstjernestatus på grunn av sin rolle som Nord-Tysklands desidert mest populære avlsokse. Jevnlige seanser i solariet er blant velferdstjenestene han får som takk for innsatsen. Her blir han i tillegg påmontert et massasjebelte av en dyrepasser. Foto: JENS KÖHLER/AFP/SCANPIX
FRYNSEGODE: Leif (10) nyter superstjernestatus på grunn av sin rolle som Nord-Tysklands desidert mest populære avlsokse. Jevnlige seanser i solariet er blant velferdstjenestene han får som takk for innsatsen. Her blir han i tillegg påmontert et massasjebelte av en dyrepasser. Foto: JENS KÖHLER/AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den tyske oksen Leif (10) går de fleste menneskelige storsjarmører en høy gang; siden han startet sin karriere som avlsdyr, har han fått over 10 000 døtre, skriver Schweriner Volkszeitung.

I løpet av karrieren har 1200 kilo tunge Leifs spermier blitt viden ettertraktet, og han nyter nå statusen som delstaten Mecklenburg-Vorpommerns mest ettertraktede avlsokse. I alt har han spredd spermien sin over 21 land, fordelt på til sammen 140 500 spermiedoser.

Men akk, den som trodde Leif velter seg i kåte kyr, tar sørgelig feil; som regel foregår utløsningene hans i kontrollerte former på en avlsstasjon, der han bare får ha seg med ei falsk ku - eller fantom på fagspråket.

Resten tar dyrepasserne og avlsekspertene seg av, inkludert hvilken ku som blir mottaker av Leifs sæd. Dette er en skjebne han deler med de 340 andre avlsoksene ved avlsstasjonen i Woldegk.

Forklaringen bak den tiårige Holstein-Friesland-oksens popularitet er at han leverer avkom som er akkurat slik storfebøndene ønsker seg: De er sterke kyr med bredt bekken - egenskaper som indikerer ei melkeku med lang produksjonstid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer