- Her tar tiltalte bilde av seg selv

Men Sigrid-tiltalte mener det kan være manipulert.

- TAR BILDE AV SEG SELV: Politiet mener tiltalte har tatt dette bildet og at refleksjonen av personen i bildet er tiltalte. 38-åringen selv sier han er usikker. Foto: Politiet
- TAR BILDE AV SEG SELV: Politiet mener tiltalte har tatt dette bildet og at refleksjonen av personen i bildet er tiltalte. 38-åringen selv sier han er usikker. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsadvokat Nina Prebe frigir i dag flere bilder som er lagt fram i retten mot den tiltalte 38 år gamle Ålesund-mannen i Sigrid-rettssaken.

Bildene ble lagt fram i retten i går da Prebe ønsket at tiltalte skulle kartlegge sine bevegelser i dagene før og etter Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant natt til 5. august i fjor.

Påtalemyndigheten mener tiltalte har tatt bildene selv, men han sier selv han ikke vet eller husker.

Bildet som aller mest tyder på at han er fotografen er et bilde av der hans eget ansikt reflekteres i bilen som er avfotografert. På bildet ser man tydelig en person som ligner på tiltalte. Personen står med en telefon og ser ut til å ta et bilde.

Bildene er datert 6. august i fjor i minuttene rundt klokka 13.20, dagen etter at Sigrid forsvant.

- Det kan være at jeg er manipulert inn i bildet, sa tiltalte i retten i går.

På bildet ser det ut som han tar bilder med en LG-telefon.

I sin forklaring ville han ikke i går bekrefte at det var han som aktiverte et sim-kort eller om det var han som sendte meldinger til vennene sine den 5. august fra en LG-telefon, et nummer han ikke hadde brukt tidligere. Han vanlige telefon ble slått av 3. august, ifølge politiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer