Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her tar UP innersvingen

SETESDALEN (Dagbladet): Slik kjører UP når de tror ingen gjenkjenner spesialbilen proppfull av videoutstyr beregnet på å avsløre små og store trafikksyndere. På bilbølle-vis tar de stygge innersvinger på speilglatt vinterføre. Nå vurderer Sefo å etterforske villmannskjøringen Dagbladet tok bilde av i Setesdalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vurderer etterforskning

UP-patrulje 631 var på vei nedover Setesdal på speilglatt føre i snøvær da den i en venstrekurve la seg over i venstre kjørefelt og kuttet svingen.

Politibetjenten bak rattet må ha vært klar over det glatte føret. To kilometer før kom midt oppi en utforkjøring uten personskade.

UP-gutta gjorde «short-cut-en» på vei hjem til Kristiansands-området etter endt UP-samling øverst i Setesdal.

Bilbølle-kjøring

Den røde Primeraen er et av Utrykningspolitiets hemmelige våpen i kampen mot verstingene i trafikken.

Gutta i patrulje 631 avslørte i fjor mange grove trafikkovertredelser som endte i førerkortbeslag.
Seinest i Agderposten i går ble videopatruljen og dens spesielle arbeidsområder bredt omtalt. Det ble også gjengitt bilder fra opptak av trafikkbøller som UP-gutta hadde festet til film.

Gutta i patrulje 631 beskrev jobben sin som litt spesiell.

- Vi kjører rundt og tar de styggeste tilfellene, uttalte en av politibetjentene i videopatruljen.

Fy-episode

Dagbladet fotograferte fy-episoden i Setesdalen. UP-patruljen kjørte ikke særlig penere enn andre bilister som får morske advarsler og kanskje må betale skyhøye bøter.

Stasjonssjef Marit Vetås og førerkort-sensor Leif Olsen ved Trafikkstasjonen i Kristiansand var klare i sin dom da de i går ble bedt om å kommentere episoden.

Stryk-kandidat

Ingen av dem visste at bildeserien viste kjøringen til trafikkpolitiet:

- Vi hadde tilkalt politiet hvis noen kom kjørende slik mens vi var ute på teknisk kontroll. Med slik kjøring er sjåføren til fare for seg selv og andre trafikanter, sa de to, som ikke endret holdning da de fikk høre at det var politiet som var avbildet.

- Jeg hadde ikke gitt førerkort til noen som hadde kjørt slik under førerprøven, sier Olsen.

Han understreker at det ikke kan settes likhetstegn mellom å stryke til førerprøven og å få inndratt førerkortet.

UP-SVING: Trafikksynderen på bildet er ikke noen hvemsomhelst. Der er nemlig selveste UP-patrulje 631, videopatruljen, som kutter svingen innerst i motsatt kjørefelt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!