Her tatoveres Tegnell på Gustavs arm

- Jeg føler en sterk solidaritet med Anders Tegnell, sier Gustav Lloyd Agerblad. Nå har han statsepidemologens ansikt med seg hvor enn han går.

TEGNELL-TATOVERING: Tatovør Zashay Rissanen Tastas foreviger statsepidemolog Anders Tegnells ansikt på venstrearmen til Gustav Lloyd Agerblad. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP/ NTB Scanpic
TEGNELL-TATOVERING: Tatovør Zashay Rissanen Tastas foreviger statsepidemolog Anders Tegnells ansikt på venstrearmen til Gustav Lloyd Agerblad.
Foto: Jonathan Nackstrand / AFP/ NTB Scanpic Vis mer
Publisert

Sveriges statsepidemolog Anders Tegnell er på «alles» lepper, som et symbol på svenskenes strategi i kampen mot covid-19. Nå er han også på venstrearmen til Gustav Lloyd Agerblad (32).

Det var stort presseoppbud på tatoveringsstudioet Myndigheten på Södermalm i Stockholm mandag formiddag, da statsepidemologens ansikt skulle foreviges i blekk.

- Nå kommer jeg til å ha Sveriges mest omtalte venstrearm, sier Agerblad til Aftonbladet.

Tatoveringa er ment som en hyllest til Tegnell, som han mener står rolig og tillitvekkende i corona-stormen. Agerblad gjør selv sitt beste for å følge myndighetenes råd, og utøve sosial distansering i hverdagen.

Høy tillit til helsemyndighetene

I tillegg til tatoveringer, er det nå mulig å kjøpe alt fra mobildeksler og kaffekopper, til capser og babyklær - med statsepidemologens ansikt på.

FERDIG: Slik ble resultatet. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / NTB Scanpix
FERDIG: Slik ble resultatet. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Dette anses av mange som et tegn på svenskenes høye tillit til myndighetene, ifølge SVT.

Denne har økt siden coronapandemiens utbrudd, viser den siste undersøkelsen fra analysebyrået Novus. Mer enn seks av ti har veldig eller ganske høy tillit til regjeringens håndtering av viruset. For Folkhälsomyndigheten svarer over sju av ti det samme.

Sverige har satt seg som mål å oppnå flokkimmunitet, og har valgt en mindre restriktiv linje når det gjelder sosial isolasjon enn både Norge og en rekke andre land.

Tidligere har Verdens helseorganisasjon (WHO) stilt seg tvilende til om det er mulig å løse coronakrisen ved å oppnå flokkimmunitet. Tegnell har også tidligere møtt motstand fra både norske eksperter og svenske myndigheter.

Den britiske Imperial College-professoren Neil Fergusson, mannen bak rapporten som endret Storbritannias corona-strategi, mener Sveriges strategi er interessant, men problematisk.

- Det virkelige problemet er at de er ved et punkt der dødeligheten per innbygger i Stockholm nærmer seg New Yorks nivå. Sverige har hatt mer tid til å øke intensivkapasiteten, men jeg tror vi kommer til å se at dødsfallene per dag vil øke, sier han til nyhetsnettstedet UnHerd.

- Jeg kommer til å være like stolt over denne tatoveringen om hans anbefalinger skulle vise seg å være feil. Jeg føler en sterk solidaritet med Anders Tegnell og for meg er dette en fin måte å minnes en traumatisk tid i livet mitt, sier Agerblad til SVT.

- Fant roen

Etter en knapp halvtime i stolen på tatoveringsstudioet på Södermalm var portrettet klart. 32-åringen og tatovør Cashay Rissanen Tastas er begge fornøyde med resultatet.

- Det var gøy. Jeg var ikke spesielt nervøs faktisk. Jeg trodde jeg skulle være det, og at det skulle synes på tatoveringa, men jeg fant roen, sier Tastas til Aftonbladet.

Tatovøren er selv en ihuga tilhenger av Anders Tegnell. I et intervju med Mitt i Stockholm forrige uke, kunne han fortelle at han har fulgt med på hver eneste pressekonferanse fra utbruddet startet i Sverige.

På eget initiativ skisserte han flere versjoner av et portrett, i håp om at noen ville forevige statsepidemologen på kroppen. Da henvendelsene uteble, trykket han opp midlertidige tatoveringer med motivet.

Flere kunder hadde allerede gitt signaler om at de vurderte en permanent tatovering. Agerblad, som er en trofast kunde ved studioet, ble altså førstemann ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer