Her teller barna til ti på norsk

Den overgrepssiktede nordmannen står sentralt i det gambiske nabolaget; naboen har kalt sin yngste sønn opp etter ham.

TRANGE KÅR: I det hvite huset bor den siktede nordmannen i den ene leiligheten. Jenta på bildet tilhører storfamilien som bor i den andre, og er ikke innblandet i overgrepssaken mot 45-åringen. Foto: TORE MEEK/SCANPIX
TRANGE KÅR: I det hvite huset bor den siktede nordmannen i den ene leiligheten. Jenta på bildet tilhører storfamilien som bor i den andre, og er ikke innblandet i overgrepssaken mot 45-åringen. Foto: TORE MEEK/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BRUFUT/OSLO (Dagbladet): På plassen utenfor huset der den overgrepssiktede 45-åringen bor i Brufut i Gambia, har Dagbladet satt seg ned ved brønnen. Plutselig kommer en gutt i treårsalderen bort og begynner å telle til ti - på norsk.

Grenlands-mannen, som sitter i arresten i hovedstaden Banjul, har nemlig et solid fotfeste i nabolaget - så solid at nabofamilien i huset har oppkalt sin yngste sønn på et halvt år etter ham.

Godt rykte Dagbladet har tidligere omtalt hvordan den flere ganger overgrepsdømte mannen, under sine lange opphold i Gambia, systematisk har gjort folk økonomisk avhengige av ham. Men i nabolaget har folk bare godord om nordmannen.

- Han tar vare på barna - han er som en far for dem, sier Isatou Diata, en eldre kvinne som er del av storfamilien som deler hus med nordmannen.

Hun forteller hvordan 45-åringen hjelper til med å skaffe lege, medisiner og mat til nabolaget, og deltar i byggearbeid - samt sender penger fra Norge.

I Norge står han oppført med svært beskjeden inntekt; han lever blant annet på trygd og pirattaxivirksomhet.

Avsides I går snakket Dagbladet med Bakari Bojenj, faren til fire av barna som skal ha vært misbrukt av nordmannen. Inntil søndag kveld, da politiet stormet inn på soverommet hans og fant ham sammen med seks smågutter, planla han å bygge hus ved siden av 45-åringens, forteller han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer