Her tester de neste generasjons missilskyter

Se amerikansk våpentesting med et smell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På marinebasen i Virginia tester man for tiden ut det som kan bli neste generasjons missilskyter. Den elektromagnetiske utskyteren kan skyte ut objekter i en fart på 9000 kilometer i timen.

Videoen over viser hvordan skyteren gjør nettopp det. Et metallobjekt - i framtida skal man selvsagt bruke missiler - skytes ut i vill hastighet. Luften bak det flygende objektet lyser så opp i flammer.

Forsøksprosjektet foregår på marinebasen med det flotte navnet NSWCDD og skal foregå i to måneder framover. Prosjektet skal gi den amerikanske marinen informasjon nok til å evaluere den første av disse missilskyterne som er oppført.

Marinen håper prosjektet vil gi dem ny teknologi som gjør det lettere å ta ut objekter på overflate, luft og bakken i framtida. Missilene skal være nøyaktige selv ved lange avstander.

Skyteren har en kraft på 32 megajoule. Ett megajoule energi kan sammenliknes med energien til et fartøy på ett tonn som beveger seg i 160 kilometer i timen.

Missilskyteren vil i framtida være å finne på amerikanske marineskip. Målet er treffsikkerhet ved en avstand på opp mot 160 nautiske mil.