Den amerikanske marinens laservåpen:

Her tester USA monsterlaseren som kan være framtidas våpen

- Fiberlaseren er en «game changer», sier ekspert.

LASERVÅPEN: Marinen i USA har de siste årene testet ut fiberlaser til våpenbruk. Her er et innblikk i laservåpenets funksjon. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Laservåpen er først og fremst noe mange assosierer med science fiction eller filmer som «Star Wars». Laser Weapon Systems (LaWS) er ikke science fiction. Det er et våpensystem som er under utvikling, og de siste årene har USA testet ut prototyper.

En av prototypene har vært stasjonert om bord på skipet «USS Ponce», som tilhører den amerikanske marinen.

CNN delte denne uka en video fra da de var med om bord på skipet for å teste framtidas laservåpen i bruk. Videoen kan du se øverst i saken.

Våpendemonstrasjonen

- Det er mer presist enn ei kule. Vi følger objektene i svært høy hastighet, derfor er det mer en form for pek og skyt. Vi ser målet, vi fokuserer på det, og vi treffer det, sier Christopher Wells til CNN, han er kaptein på «USS Ponce».

Sammen med mannskapet sitt har han vært med på å teste ut funksjonene ved å bruke den kraftige laseren som våpen på et skip. Fiberlaseren er ment å bli brukt som et nærforsvarsvåpen mot innkommende droner, helikoptre, fly, kryssermissiler, og båter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer