Mystiske e-poster:

Her tilstår avsender lovbruddene i Wara-saken

PST etterforsker den nye e-post-informasjonen, men mistanken mot Laila Anita Bertheussen er ikke svekket.

PAKKEN: Her ble advokat John Christian Elden oversendt ny informasjon i Wara-saken. Avsenderen av konvolutten har også vært i kontakt med Dagbladet. I e-poster til Dagbladet påtar avsender seg ansvaret for lovbruddene Bertheussen er siktet og mistenkt for.
PAKKEN: Her ble advokat John Christian Elden oversendt ny informasjon i Wara-saken. Avsenderen av konvolutten har også vært i kontakt med Dagbladet. I e-poster til Dagbladet påtar avsender seg ansvaret for lovbruddene Bertheussen er siktet og mistenkt for. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag avslørte Dagbladet at PST har mottatt et brev med det som skal være ny informasjon i saken mot tidligere justisminister Tor Mikkel Waras samboer, Laila Anita Bertheussen.

Dagbladet ble kjent med brevet gjennom e-poster fra brevets avsender. Her beskrives innholdet i brevet, og avsender hevder samtidig å stå bak lovbruddene Bertheussen er siktet og mistenkt for.

Torsdag 14. mars i år siktet PST Bertheussen for overtredelse av straffelovens paragraf 225 bokstav b for å foreta noe som vekker mistanke for at en straffbar handling er begått uten at den er det. Siktelsen gjelder brannen som fant sted i familiens bil natt til søndag 10. mars. Bilen sto parkert ved familiens hjem i Oslo.

- Vi mistenker at siktede selv har startet brannen og ved det gitt inntrykk at brannen er påtent av en eller flere gjerningsmenn, uttalte daværende PST-sjef Benedicte Bjørnland på pressekonferansen.

Bertheussen er også mistenkt for flere andre straffbare forhold - nedtagging, hærverk og forsøk på ildspåsettelse av bilen og huset til justisminister Tor Mikkel Wara, samt trusler mot statsråden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer