Her tilstår Eklund drapet på Engla

Anders Eklund (42) mente Engla (10) var frekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 42 år gamle trailersjåføren som drepte ti år gamle Engla Höglund, mente at jenta oppførte seg frekt da han oppsøkte henne.

I det siste avhøret, forklarer han hva som skjedde, skriver Aftonbladet.se.

- Jeg var slem

- Jeg forsøkte å være hyggelig, men hun begynte å bli frekk og obsternasig og sa at det var en snarvei hjem og hadde et arrogant syn på meg, forklarte Eklund i det siste avhøret han hadde med politiet.

Da hadde han stoppet Engla på en leirete vei som var en sidevei til hovedveien gjennom Stjärnsund. Han forklarer videre at han ble sint på den lille jenta.

- Ja, da var jeg slem og så sparket hun meg på beina og jeg sa hva faen gjør du og snu og sykle ned og da sparket hun meg på beinet igjen.

42-åringen mente at Engla burde sagt at hun var på vei hjem da han spurte om hva hun gjorde ute i skogen. Dette holder han fast ved selv om avhørslederne mener at dette hadde han ikke noe med å gjøre.

Tunnelsyn

Her tilstår Eklund drapet på Engla

Eklund forklarer videre at han fikk et slags tunnelsyn som han får når han blir sint.

- Ja, folk har jo ertet meg og sånn, men jeg kjenner jo grensen min, men nå ble det utløst av et spark på beinet. Delvis så var jeg slemmere og det var en liten unge som satte seg opp mot en eldre og det der.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva som skjedde da Eklund fikk tunnelsyn husker han ikke så godt, men han dytter jenta i bakken og har tydeligvis slått henne ettersom kjeven var brukket.

Hun hadde også brukne ribbein, trolig som en følge av at Eklund satt oppå henne.

Kjørte hjem etter drapet

Etter at Eklund hadde tatt livet av Engla la han henne i bagasjerommet. Han kjørte rundt med liket i nesten seks timer før han dumpet det på en øde skogsvei i nabofylket, Gästrikland. Trailersjåføren stoppet blant annet for å spise pizza før han kjørte til skogsveien, flere mil unna Stjärnsund.

I sluttavhøret som ble foretatt 9. juli kommer det også fram at han kjørte hjem for å skifte klær etter at han hadde drept Engla.

På mandag starter rettssaken mot det som for tiden er Sveriges mest forhatte mann. Saken vil gå i sikkerhetssalen i Stockholm. Den ble flyttet fra Falu tingsrätt på grunn av trusselbildet mot Eklund. Det er satt av fire dager til saken som omfatter voldtekt og drap på Pernilla Hellgren (31), voldtekt i Sandviken i 2006, brudd på loven om barnepornografi i tillegg til drapet på Engla.

Hele sluttavhøret er lagt ut på aftonbladet.se.

SPARKET TRAILERSJÅFØREN: Anders Eklund ble sint da ti år gamle Engla Höglund sparket ham på beinet.