Her treffer raketten

- Vil utløse selvmordsaksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kommandant Majed al-Harazeen og seks andre medlemmer av Islamsk hellig krig ble drept da bilen deres ble truffet av en israelsk rakett i Gaza by mandag, melder NTB.

Videoen viser ifølge det israelske militæret angrepet på kommandanten.

Angrepene er det dødeligste på flere måneder, og Israel gjennomfører jevnlig luftangrep mot Gazastripen i et forsøk på å hindre at palestinske opprørere skyter raketter mot byer sør i Israel.

Al-Harazeen er den mest fremstående kommandanten som blir drept på over et år.

- Vil starte bølge av selvmordsangrep

Ifølge Al-Jazeera ble al-Harazeen et mål fordi han var ansvarlig for rakettangrep mot sørlige Israel, ifølge en talskvinne for det israelske militæret.

I en erklæring som ble sendt ut etter angrepet, truer Islamsk hellig krig med selvmordsangrep som hevn, og hundrevis av væpnede menn samlet seg til protest i Gaza bys gater.

- Mordet på kommandanten vil åpne døra fullt for en bølge av martyraksjoner, skriver al-Quds-brigaden i en uttalelse.

Her treffer raketten

Israel har ikke opplevd noen selvmordsbombere i løpet av de siste 11 månedene, noe som har hjulpet samtaleklimaet under fredssamtalene med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, som er mot disse angrepene.

To andre angrep

I et nytt angrep natt til tirsdag ble ytterligere fire medlemmer av Islamsk jihad, inkludert en ekspert i bygging av raketter, drept. Ifølge en talskvinne for den israelske hæren var de fire i ferd med å skyte ut en rakett mot Israel.

Også i byen Khan Younis sør på Gazastripen gjennomførte Israel et luftangrep. To palestinere ble drept i angrepet mot en kontrollpost, opplyser Hamas-kilder.

SØRGER: Slektninger av Majed al-Harazeen sørger etter begravelsen tirsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer