Her treffer tornadoen Kristiansand !

- Jeg ble litt redd, sier Trond (38) som havnet midt inni tornadoen og som klarte å filme den.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Rundt klokken 15 mandag ettermiddag fikk Trond Sødal (38) se en ganske annen utsikt fra arbeidsbrakken enn han pleier.

- Jeg var den siste igjen på jobben og skulle akkurat til å gå for dagen da jeg plutselig så en svær og bråkete støvsky utenfor brakken, forteller Sødal.

Tornadoen kom rett imotTornadoen kom rett imot ham og den førte med seg massevis av småstein og svære pakker med isoporplater.

- Jeg så ut vinduet mens tornadoen herjet. Den kom rett imot meg. Småstein singlet mot vinduet og pakkene med isopor smalt i veggen, sier Sødal som jobber på Idda på Grim i Kristiansand.

- Ble litt redd38-åringen innrømmer at han ble litt redd av det hele.

- Det var temmelig voldsomt da det stod på, særlig da tornadoen kom helt inntil vinduet på brakken og gikk over den hele brakken. Heldigvis knuste ikke vinduene, sier Sødal.

Han er glad for at han befant seg innendørs mens tornadoen herjet.

FIKK ISOPOR I HAGEN: Sigmundur Hannesson, Karolina Sigmundsdottir (13) (til venstre) og Michelle Teigen (13) så tornadoen på nært hold. Store biter isopor kom flygende inn i hagen deres. Foto: Privat
FIKK ISOPOR I HAGEN: Sigmundur Hannesson, Karolina Sigmundsdottir (13) (til venstre) og Michelle Teigen (13) så tornadoen på nært hold. Store biter isopor kom flygende inn i hagen deres. Foto: Privat Vis mer

- Jeg kunne nok blitt skadet dersom jeg var utendørs ettersom en bil ble skikkelig bulket opp, sier han.

13-åringer like nær tornado13-åringene Karolina og Michelle fra Grim i Kristiansand fikk øye på noe utenfor stuevinduet som de ikke har sett før.

- Jeg hadde en venninne på besøk og vi satt og så på tv. Plutselig kom en stor røyksky som virvlet rundt utenfor vinduet, og isoporbiter fløy i luften, forteller Karolina (13).

Først løp venninnene ut for å se nærmere på hva som skjedde, men det ble litt skummelt, så de løp inn igjen.

- Vi ble litt redd da vi så den store røykskyen og kjente all vinden. Derfor løp vi inn igjen og jeg ringte til pappa som var ute i garasjen. Han ba meg filme det som skjedde, sier Karolina.

HAVNET MIDT I DRAMAET: Trond Sødal (38) innrømmer at han ble litt redd mens det stod på. Han stod inne i en arbeidsbrakke mens tornadoen kom mot ham. Foto: Privat
HAVNET MIDT I DRAMAET: Trond Sødal (38) innrømmer at han ble litt redd mens det stod på. Han stod inne i en arbeidsbrakke mens tornadoen kom mot ham. Foto: Privat Vis mer

Hun og venninnen Michelle ble stående i viduent med mobilkamera for å filme tornadoen som herjet utenfor.

Hørte drønnKarolinas far, Sigmundur Hannesson, valgte å se nærmere på naturfenomenet.

- Jeg stod inne i garasjen og hørte at det begynte å drønne på utsiden. Etter å ha snakket med Karolina, gikk jeg ut og fikk se tornadoen på andre siden av veien, bare seks-sju meter unna. Den kom imot meg, forteller Hannesson.

Isoporbiter og støv virvlet 150 meter opp i luften, forteller Hannesseon.

- Jeg har aldri sett noe lignende. Det var en utrolig opplevelse. Jeg ble ikke redd, bare fascinert, sier Hannesson.

STØVSKY: Tornadoen virvlet opp masse støv og partikler. Foto fra video: Trond Sødal
STØVSKY: Tornadoen virvlet opp masse støv og partikler. Foto fra video: Trond Sødal Vis mer

Bil ble bulketEn bil som stod i nærheten av tornadoen fikk skader da de veldige kreftene buldret forbi.

- Dette er ikke til å tro, forteller bileier Grethe Buset til fvn.no, som først meldte om tornado-nyheten.

Hun var på kontoret da tornadoen bulket bilen hennes, og fikk seg et sjokk da hun skulle kjøre hjem.

- I starten trodde jeg noen hadde kjørt i bilen min og stukket av, sier Buset til fvn.no.

ISOPOR I LUFTA: Tornadoen tok tak i store flak isopor og slengte det høyt over bakken. Enkelte flak var 150 meter oppe i lufta, ifølge øyenvitne. Foto fra video: Trond Sødal
ISOPOR I LUFTA: Tornadoen tok tak i store flak isopor og slengte det høyt over bakken. Enkelte flak var 150 meter oppe i lufta, ifølge øyenvitne. Foto fra video: Trond Sødal Vis mer