Her treffer uværet

Krafig vind på Vestlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Har du tips eller bilder? Send epost, SMS/MMS til 2400, eller ring oss på 24 00 00 00(Dagbladet.no): Det var varslet uvær, og uvær ble det på Vestlandet i natt. Verst gikk det ut over rogalandskysten:

På Utsira fyr blåste det orkan, opplyser Meteorologisk institutt.

- Vindstyrken var oppe i 65 knop, eller 34 meter per sekund rundt klokke 3. Vi kaller det orkan når det blåser med mer enn 64 knop. På mange av de ander værstasjonene langs kysten har vi målt storm, sier Statsmeteorolog Ingmar Vikana ved værvarslingen i Bergen til Dagbladet.no.

Uværet blåste inn fra Shetland og traff Rogaland i 3-tiden i natt. Vinden avtok imidlertid innover land. I Stavanger ble den klassifisert som kuling.

Det var likevel nok til å blåse et tak av Shell-stasjonen på Vardeneset i Stavanger.

- Vinden fikk feste i et undertak på stasjonen og blåste det ned på bensinpumpene. Det traff også en bil, opplyser operasjonsleder i Rogaland politidistrikt Tormod Rostøl.

Stengte veier Flere veier ble stengt på grunn av trefall i natt, men de fleste steder er veien ryddet.  Lørdag morgen er bare Riksvei 13 på Hjemland delvis stengt på grunn av to trær som ligger over veibanen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer