Her trener USA på krig ved Bardufoss

- Forbereder seg på et mulig Krim-scenario, ifølge CNN.

SOLDATER I NORGE: I januar skal 330 amerikanske soldater stasjoneres i Norge. Her får du et unikt innblikk i treningen de har med norske soldater ved Bardufoss. Video: CNN Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I januar skal 330 amerikanske stasjoneres i Norge.

Det er amerikanske marinesoldater som skal delta i prøveordningen, og soldatene vil bli stasjonert ved Værnes i Nord-Trøndelag.

Men flere amerikanske soldater er allerede nå i Norge og har øvelse med norske soldater ved Bardufoss, i underkant av 100 mil unna grensa til Russland.

CNN fikk et eksklusivt innblikk i de amerikanske soldatenes trening med norske soldater i vinterkulda i nord.

Trener på krig med norske soldater

Der er en enhet fra Nord-Carolina på plass for å trene på krig sammen med norske soldater. Akkurat nå er det bare trening og rollespill de allierte imellom, men det norske forsvaret på stedet legger ikke skjul på at det kan være et realistisk scenario de faktisk trener på.

Én spesiell hendelse de norske og amerikanske soldatene trener på, er en russisk hybridkrig. De aller fleste tanker går til Russlands annektering av Krim-halvøya og krigføring i Ukraina i 2014. Der kjempet en gruppe separatistopprørere med støtte fra den russiske forsvarsmakta. Til slutt annekterte Russland Krim-halvøya.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer