HEMMELIG TRENINGSMODELL:  CIA bygde opp et modell av den ettersøkte terrorlederens eiendom på et militært område i Nord-Carolina. Her trente spesialsoldatene på aksjonen der Osama bin Laden ble skutt og drept. Satellittfoto: Bing
HEMMELIG TRENINGSMODELL: CIA bygde opp et modell av den ettersøkte terrorlederens eiendom på et militært område i Nord-Carolina. Her trente spesialsoldatene på aksjonen der Osama bin Laden ble skutt og drept. Satellittfoto: BingVis mer

Her trente CIA på attentatet mot bin Laden

Bygde hemmelig treningsmodell av terroristens gjemmested.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 2. mai i fjor bekreftet USAs president Barack Obama at Osama bin Laden var skutt og drept av spesialstyrker fra CIA. 

Verdens desidert mest ettersøkte mann levde i et stort treetasjes hus med balkong på en eiendom Abbottabad i Pakistan, fem mil fra hovedstaden Islamabad.

Han ble skutt inne i huset av spesialsoldater i gruppen Navy Seals Team Six i en 40 minutter langt militærraid.

Hemmelig modell I tiden før den aksjonen trente spesialstyrken i Navy Seal Team Six på en hemmelig modell av bin Ladens eiendom.

Nå har Microsofts søketjeneste Bing fanget opp modellen på sine søkbare satellittbilder, skriver teknologinettstedet Cnet.

Modellen, som på bildet nærmest ser ut som filmkulisser, er bygd opp på et militært område i Nord-Carolina i USA.

Bildene viser at kulissene som spesialstyrkene har satt opp, likner svært mye på den virkelige eiendommen der bin Laden bodde i hemmelighet sammen med deler av sin familie.

Jevnet med jorden Både treningseiendommen som var satt opp i USA og al-qaida-lederens eiendom i Pakistan er nå jevnet med jorden, men satellittbildene er fortsatt tilgjengelige.

HER BODDE BIN LADEN:  Terrorlederen bodde på denne eiendommen i Abbottabad i Pakistan. Foto: AP Photo/GeoEye/NTB Scanpix
HER BODDE BIN LADEN: Terrorlederen bodde på denne eiendommen i Abbottabad i Pakistan. Foto: AP Photo/GeoEye/NTB Scanpix Vis mer

Opp til tusen personer besøket terrorlederens eiendom daglig i tiden etter aksjonen. Pakistanske myndigheter besluttet derfor å jevne bygget for at det ikke skulle bli en turistattraksjon og et hellig sted for hans etterfølgere.

Etter aksjonen innrømmet CIA-sjef Leon Panetta at de ikke var mer enn 60-80 prosent sikre på at terrorlederen faktisk bodde på eiendommen da de aksjonerte mai i fjor.

STORT MURBYGG:  Bin Laden bodde sammen med tre koner, ni barn og flere barnebarn. Foto: NTB Scanpix
STORT MURBYGG: Bin Laden bodde sammen med tre koner, ni barn og flere barnebarn. Foto: NTB Scanpix Vis mer