Her troner bamsen på skogens konge

Terje Husebæk trodde knapt sine egne øyne da han så hva viltkameraet hans hadde fanget opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Terje Husebæk kunne nesten ikke tro sine egne øyne da han så hva viltkameraet hans hadde fanget opp på Åsnes Finnskogen i Hedmark.

Bare rundt fem meter fra en skogsbilvei på et sted som heter Rogberget fråtser to bjørner i et elgekadaver. På et av de unike bildene står den ene bamsen godt plassert oppå skogens konge mens den gnager på et tre.

- De holdt seg der i 13 timer. Kom og gikk, spiste og drev på. Hørte de biler, så forsvant de, men var på plass igjen etter noen minutter, sier Husebæk til lokalavisa Glåmdalen.

Tok to uker Husebæk forteller at det startet med at sønnen og en kamerat av ham fant en selvdød elg på en skogstur i området.

- Da tenkte jeg at det kunne være en mulighet for å få noen bilder her. Ikke i mine villeste fantasier tenkte jeg bjørn, men kanskje noen andre rovdyr, sier han til Dagbladet.

Husebæk snakket med grunneier og fikk tillatelse til å sette opp et kamera. I to uker sto det peilet inn på elgekadaveret uten at det var noe annet enn kråker som forsynte seg. Men så en dag oppdaget han at elgekadaveret var kastet rundt på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer