Her tror amerikansk politi drapsmannen skjuler seg

Venner har fortalt at han bygde et fort i skogen. Nå er bunkeren omringet.

BUNKEREN: Dette er bunkeren politiet tror mannen, som er mistenkt for å ha drept sin kone og sitt barn, har gjemt seg i. Foto: AP Photo/King County Sheriff's Department/NTBScanpix
BUNKEREN: Dette er bunkeren politiet tror mannen, som er mistenkt for å ha drept sin kone og sitt barn, har gjemt seg i. Foto: AP Photo/King County Sheriff's Department/NTBScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To kvinner, Lynnettee og hennes datter Kaylene (18), ble funnet skutt og drept i et hus etter en brann i Washington i USA forrige helg.

De to bodde i huset sammen med Peter Keller (41), som tidlig ble etterlyst av politiet som et vitne, «person of interest», men er senere blitt mistenkt i saken, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Far og ektemann Ingen har sett Keller etter at brannvesenet rykket ut til brannen i hans hjem søndag i forrige uke. Han har i 21 år vært gift med den drepte kvinnen og er far til 18-åringen.

I går kveld lokal tid omringet politiets spesialstyrker en bunker i Rattlesnake Ridge, i skogen øst for Seattle, der de tror den etterlyste Keller oppholder seg.

Han er omtalt som en våpenfiksert såkalt «survivalist» - en terminologi som brukes om aktivister som forbereder seg på væpnet selvforsvar i tilfelle samfunnets sammenbrudd.

Bygde et fort Han er ifølge lokale medier kjent for å ha store mengder mat og utstyr, og mange trodde at han hadde bygget et slags fort i skogen, der han pleide å gå turer, skriver Reuters.

Cindi West, talskvinne for sherrifkontoret i King County sier til Daily News at bildene av bunkeren ikke viser hvor stor og avansert bunkeren er, med flere innganger, og trolig er i flere etasjer.

Det var hun som rundt midnatt norsk tid skreiv på twitter at de trodde at de hadde funnet den etterlyste mannens skjulested.

Tåregass Politiet fikk åpnet opp en luke ned til bunkeren, men mistenker at det er feller ved inngangen, og at mannen, de kan høre er der inne, er væpnet og trolig har gassmaske.

Politiet har prøvd å drive mannen ut av bunkeren med tåregass, men de tror at gassen ikke kom seg dypt nok inn i hulegangen.

RYKKET UT: Politiets spesialstyrker omringet i går kveld lokal tid bunkeren der de tror mannen skjuler seg.  Foto: AP Photo/seattlepi.com, Joshua Trujillo/NTBScanpix
RYKKET UT: Politiets spesialstyrker omringet i går kveld lokal tid bunkeren der de tror mannen skjuler seg. Foto: AP Photo/seattlepi.com, Joshua Trujillo/NTBScanpix Vis mer

Grunnen til at de fattet mistanke om at han befant seg der oppe i skogen var bilder de fant i en safe i huset som brant, og tips om hvor hans bil hadde blitt sett.

Politiet har fortalt at de ikke skal gjøre noe forhastet nå, og at tiden er på deres side i Rattlesnake Ridge.

Bensinkanner Da brannmannskaper rykket ut til brannen hadde de problemer med å komme seg inn i huset, fordi at døra var sperret med en sofa og en stol. Politiet fortalte at det så ut til at utgangen var sperret med vilje, men familie og venner av de drepte har fortalt at stua var innredet slik at den døra var blokkert, og at de brukte en sidedør som hoveddør til huset.

I etterforskningen av brannen har de funnet syv bensinkanner.

ETTERLYST: Peter Keller (41) er etterlyst etter hans kone og datter ble funnet skutt og drept etter en husbrann i Washington i forrige uke. Foto: AP Photo/King County Sheriff's Office/NTBScanpix
ETTERLYST: Peter Keller (41) er etterlyst etter hans kone og datter ble funnet skutt og drept etter en husbrann i Washington i forrige uke. Foto: AP Photo/King County Sheriff's Office/NTBScanpix Vis mer