Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her tror Svetlana at hun har full kontroll på den «døde» fuglen

Men Tromsø-skjærene er tydeligvis ikke til å spøke med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Nordlys): Den snart to år gamle sibirske skogskatta Svetlana fra Tromsø viste blodtørstige jegerinstinkter etter å ha tilbrakt 14 dager på sommerferie på Andørja.

- Hun er egentlig en stille, kosete og svært så urban innekatt, og har aldri tidligere fanget noe større enn en flue i vinduskarmen, kan matfar Bengt Høyer Pedersen fra Tromsø fortelle Nordlys.

Men etter sommerferien på «ville» Andørja fikk Svetlana tydeligvis vekket urinstinktene.

Rasende skjærer - Det hele skjedde nå i ettermiddag (torsdag). Det var en hel flokk med skjærer i hagen, og Svetlana hadde klart å få fatt i en av disse. Hun kom stolt spankulerende rundt hushjørnet med den i munnen, og det var da jeg tok frem mobiltelefonen for å dokumentere hendelsen, forteller Høyer Pedersen.

Mens Svetlana lå trygt på fangsten, var hustaket fullt med skjærer som kaklet og drev og skjelte henne ut for det de sikkert oppfattet som en udåd mot familien.

Som videoen viser går Svetlana etter hvert litt vekk fra det både hun og matfar oppfatter som en steindød fugl for å motta skryt fra familien.

- Må ha spilt død Så, etter å ha ligget «død» i noen sekunder ser skjæra sitt snitt: I løpet av sekunder er den på vingene, og etterlater både Svetlana og Høyer Pedersen lettere forfjamset tilbake.

 - Jeg var like sikker som Svetlana på at den var død. Hun hadde bært den rundt etter halsen, og den hadde ikke leet en fjær i løpet av den tiden. Den må rett og slett ha spilt død, mens den ventet på det rette øyeblikket, forteller Høyer Pedersen humrende.

Men han er likevel sikker på at jaktlysten nå er vekket i Svetlana, så de skjærene i nabolaget som ikke har lært seg å passe på etter dette, kan forvente seg en hard tid fremover.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media