Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her truer han læreren etter volden

Eleven (15) sier han la ut klippet for moro skyld. Nå risikerer han fengselstraff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| HARAM/OSLO (Dagbladet.no): Ungdomsskoleeleven som står bak sjokkangrepet mot læreren sin og fikk det hele filmet og lagt ut på YouTube sier han angrep læreren fordi han følte seg uthengt i klasserommet. Videoen ble lagt ut «for moro skyld».

Nå risikerer 15-åringen rettsforfølgelse og straff etter hendelsen, som har rystet både skolen og politiet på Sunnmøre. Klippet, som han selv skal ha lagt ut på YouTube, inneholder ikke bare selve voldsepisoden men også et opptak senere samme dag, etter at han er utvist fra skolen.

10-klassingen ble først utvist i tre dager samt anmeldt til politiet for selve voldsepisoden mandag 12. oktober. Men da videoen dukket opp på YouTube i helgen fikk både rektor og læreren et nytt sjokk. Der kommer 15-åringen med nye trusler om vold. Derfor har læreren og skolen levert inn ny anmeldelse for truslene i dag, samt bortvist eleven for tre nye dager.

Truer med balltre
- Det kjipe, er at jeg ble utvist til onsdag, sier 15-åringen til kameraet, trolig noen timer etter det voldsomme angrepet på læreren foran sjokkerte elever i klasserommet. Han klager over at han nå trolig må møte rektoren og politiet i samtale.

Så kommer sekvensen som har ført til en ny anmeldelse mot ham i dag. Gutten kommer med klare trusler mot den samme læreren han har overfalt.

- Men jeg er ikke ferdig med han (lærerens navn) ennå, sier gutten og tar frem et balltre av metall og holder det frem med et smil foran kameraet.

- Så til neste gang, (lærerens navn), vi kommer til å ha det veldig, veldig kjekt med deg neste gang. Vi snakkes, avslutter han og kakker balltreet i videokameraet.

- Flau smak i kjeften
Også kameraten som filmer snakker på videosnutten. Han mener det er idiotisk at også han ble utvist fra skolen fordi han stod i døråpningen og filmet angrepet på læreren.

Han oppfordrer folk til å kommentere hvor idiotisk det hele er i kommentarfeltet til YouTube-videoen. Men før videoen ble fjernet fra nettjenesten ved 20-tiden i kveld var de fleste kommentarene hoderystende og negative til guttenes gjerninger.

Det samme er jevnaldrende i Haram kommune.

- Vi får en flau smak i kjeften. Det har gått rykter om det som skjedde i en uke, men først i dag har videoen dukket opp. Nå har nok alle sett den, og det er bare tåpelig. Disse guttene har ingen støtte fra oss, sier ungdommer Dagbladet har snakket med i kveld.

Risikerer fengsel
- Jeg har ikke sett noe lignende. En ting er å filme selve volden. En annen er å true på denne måten, og legge det hele ut på YouTube. Jeg synes det var ganske skremmende å se, og skjønner godt at folk reagerer, sa politiadvokat Unni Vikebakk til Dagbladet tidligere i kveld.

Hun opplyser at både 15-åringen kameraten som filmet det hele vil etterforskes. 15-åringen vil trolig siktes for legemsfornærmelse og trusler, mens kameraten etterforskes for medvirkning.

- Selv om 15-åringen mindreårig, er den kriminelle lavalder 15 år. Derfor er det ikke noe i veien for å straffeforfølge 15-åringen for dette. Trusler alene har en strafferamme på tre år, sier politiadvokaten til Dagbladet.

HILSEN TIL LÆREREN: Fra sint elev.
HILSEN TIL LÆREREN: Fra sint elev. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media