Her tvinger han mannen ned i bakken og slår hodet hans i asfalten

Gjerningsmann avviser rasisme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den sjokkerende videoen øverst i saken viser en etnisk nordmann som tvinger en gutt med utenlandsk opprinnelse i bakken, og slår hodet til gutten i asfalten.

Kameraten til gjerningsmannen filmer det hele.

Hendelsen fant sted i Namsos natt til 5. juli.

To personer er siktet for legemsfornærmelse i saken, begge er av norsk opprinnelse i slutten av tenårene.

- Vi har hatt den ene siktede - mannen på videoen - inne til avhør. Han erkjenner straffskyld for det som vises på videoen, sier lensmann Erling Lundstadsveen til Dagbladet torsdag kveld.

Det var Trønder-Avisa som først omtalte saken. Torsdag fikk avisa tilsendt videoen fra advokatkontoret Christensen, Ertsaas, Kjøren og Smalås.

- Ikke rasistisk motivert Ifølge Lundstadveen ønsket ikke tenåringen å ha advokat til stede under avhøret, men tenåringen mener at videoen er tatt ut av sammenheng.

- Den siktede hevder at volden ikke var rasistisk motivert, men at det hadde vært en konfrontasjon i forkant som gjorde at han var irritert på fornærmede, sier Lundstadsveen og legger til:

- Vi brukte mye tid i avhøret på spørsmålet om dette var rasistisk motivert. Vi kan foreløpig ikke gå inn på hva slags konfrontasjon det i så fall var snakk om. Det må vi undersøke nærmere, og vi skal også konfrontere den fornærmede med dette.

VG har forsøkt å komme i kontakt med gjerningsmannen, men uten å lykkes.

Den fornærmede er også i slutten av tenårene, og har utenlandsk statsborgerskap. Han anmeldte forholdet samme dag.