Her tvinger han mannen ned i bakken og slår hodet hans i asfalten

Gjerningsmann avviser rasisme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den sjokkerende videoen øverst i saken viser en etnisk nordmann som tvinger en gutt med utenlandsk opprinnelse i bakken, og slår hodet til gutten i asfalten.

Kameraten til gjerningsmannen filmer det hele.

Hendelsen fant sted i Namsos natt til 5. juli.

To personer er siktet for legemsfornærmelse i saken, begge er av norsk opprinnelse i slutten av tenårene.

- Vi har hatt den ene siktede - mannen på videoen - inne til avhør. Han erkjenner straffskyld for det som vises på videoen, sier lensmann Erling Lundstadsveen til Dagbladet torsdag kveld.

Det var Trønder-Avisa som først omtalte saken. Torsdag fikk avisa tilsendt videoen fra advokatkontoret Christensen, Ertsaas, Kjøren og Smalås.

- Ikke rasistisk motivert Ifølge Lundstadveen ønsket ikke tenåringen å ha advokat til stede under avhøret, men tenåringen mener at videoen er tatt ut av sammenheng.

- Den siktede hevder at volden ikke var rasistisk motivert, men at det hadde vært en konfrontasjon i forkant som gjorde at han var irritert på fornærmede, sier Lundstadsveen og legger til:

- Vi brukte mye tid i avhøret på spørsmålet om dette var rasistisk motivert. Vi kan foreløpig ikke gå inn på hva slags konfrontasjon det i så fall var snakk om. Det må vi undersøke nærmere, og vi skal også konfrontere den fornærmede med dette.

VG har forsøkt å komme i kontakt med gjerningsmannen, men uten å lykkes.

Den fornærmede er også i slutten av tenårene, og har utenlandsk statsborgerskap. Han anmeldte forholdet samme dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer