Her undersøker politiet det som kan være dødsbilen

Inne i denne garasjen står bilen politiet tror var involvert i bildrapet på Jeff Mwangi Kwirikia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DAL/OSLO (Dagbladet): Teknikere fra politiet undersøker nå bilen de tror kan ha vært brukt under bildrapet på Jeff Mwangi Kwirikia (54).

Mwangi Kwirikia, faren til MGP-vinner Stella Mwangi, ble kjørt ned og drept i en påkjørsel ved Dal tirsdag ettermiddag. Bilføreren kjørte videre og har siden vært ettersøkt av politiet.

Politiet aksjonerer nå mot et hus på jakt etter bilen som var involvert i bildrapet. I den innebygde garasjen i huset står det en rød og en svart Citröen Berlingo med fronten vendt innover. Politiet har tidligere sagt at de leter etter en svart varebil, som kan være en Berlingo.

Den etterlysten varebilen skal ha store skader i fronten etter påkjørselen av Jeff Mwangi Kwirikia.

Lensmann Huse i Ullensaker sier at det er utvikling i saken og at politiet snart vil sende ut en pressemelding. Det vil bli holdt en pressekonferanse klokka 15.00.

Jeff Mwangi Kwirikia ble funnet av en annen trafikant som kom kjørende. Politiet fikk melding om ulykken tirsdag ettermiddag klokka 14.09, og dødsfallet ble meldt 14.18.

Påkjørselen skjedde på fylkesvei 454 (gamle E6) sør for Dal sentrum. Sjåføren stak fra åstedet.

Sjåføren er en mannsperson, trolig i 20-30-åra, har politiet tidligere opplyst.

Stella Mwangi og hennes far hadde et svært nært forhold.

«Det er med stor sorg vi meddeler at faren til Stella Mwangi, Jeff Mwangi Kwirikia, døde etter en påkjørsel i går ettermiddag. Han har vært en av Stellas aller viktigste støttespillere gjennom hele livet og ikke minst det siste året,» skriver plateselskapet EMI i en pressemelding.

Dagbladet.no følger saken.