Her underviser han i likestilling

Mistenkt konemishandler rett fra varetekt til seminar om kvinners rettigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) 6. september ble forskeren ved Høgskolen i Oslo varetektsfengslet i 14 dager for konemishandling.

Umiddelbart etter varetekten var over, satte han seg på et fly til Asia der han skulle undervise studenter i likestilling. Hans kone var da fremdeles på krisesenter.

- Det gjenstår noen avhør før tiltale tas ut. Det blir innstilt på tiltale før jul, sier politijurist Anne Christine Stoltz til Dagbladet.no. Etter det Dagbladet.no erfarer vil det bli tatt ut tiltale etter straffelovens paragraf 219 om familievold.

Krisesenter

Ifølge mannens unge kone skal han ha drevet et regelrett torturkammer i leiligheten han disponerte.

I september i år fikk jenta hjelp til å komme seg til krisesenter. Mishandlingen var så alvorlig at saken i politiets interne system først ble kodet som «drapsforsøk». Ifølge organisasjonen Human Rights Service skal mannen ha festet tau rundt takbjelker og hengt jenta etter ankler og armer. Mannen skal også ha utsatt henne for spark, slag og pisking.

- Jeg ønsker ikke å si så veldig mye. Men jeg kan bekrefte at det HRS har skrevet, er jentas fremstilling av saken, sa jentas bistandsadvokat Monica Lindbeck til Dagbladet.no i oktober.

Underviste

<strong><b>«KJØNN OG UTVIKLING»:</strong></B> Her underviser den voldssiktede forskeren i kvinners rettigheter, bare dager etter at han slapp ut av varetekt i Oslo.
«KJØNN OG UTVIKLING»: Her underviser den voldssiktede forskeren i kvinners rettigheter, bare dager etter at han slapp ut av varetekt i Oslo. Vis mer

Etter at varetektsperioden var over reiste mannen umiddelbart til utlandet for å undervise norske studenter ved Kulturstudier. Ifølge studieplanen underviste han blant annet i faget «Kjønn og utvikling».

Daglig leder Henrik Heggemsnes i Kulturstudier ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.no, men viser til Høgskolen i Oslo som engasjerte mannen på studiet.

- Om du foreleser på noe, så trenger du ikke å handle deretter privat, sier senterleder Ingrid Denk ved høgskolens Senter for flerkulturelt og internasjonalt arbeidsenter for kulturstudier.

Hun understreker at skolen ikke var kjent med siktelsen da forskeren ble sendt til seminaret. Mannen er i dag sykemeldt fra jobben.

Studenter Dagbladet.no har snakket med reagerer likevel kraftig på at en forsker som selv hadde sitt ekteskap under politietterforskning ble sendt til utlandet av Høgskolen for å undervise om likestilling.

- At han skal ha levd et slikt dobbeltliv er vanskelig å forstå. Jeg er veldig skuffet, sier en av studentene til Dagbladet.no.

Feilaktige

Den siktede foreleseren ønsket i dag ikke å kommentere saken mens den fremdeles er under politietterforskning. Han sier imidlertid at kurset han underviste i ikke hadde noe med kvinners rettigheter å gjøre, og at han ellers mener at konas påstander mot ham er feilaktige.

Her underviser han i likestilling

Det har i dag ikke vært mulig å komme i kontakt med mannens advokat Helle Gulseth.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer