Her utfordrer Zuckerberg Bill Gates til å helle ei bøtte med iskaldt vann over hodet

Ny nettrend for nervesykdom tar av i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Husker du den populære badetrenden som spredte seg på sosiale medier i våres?

Trenden gikk ut på å utfordre venner og bekjente med video til å bade i det kalde April-vannet, eller å donere en liten sum til Kreftforeningen.

Fortsatt iskaldt Nå har en liknende netttrend tatt av i USA.

Se video av Facebook-gründer Mark Zuckerberg utføre stuntet, og hvilke næringslivstopper han nominerer.

Fenomenet heter «ALS - Ice Bucket Challenge», på norsk oversatt til ALS - isbøtte-utfordring, og går ut på å filme seg selv helle ei bøtte isvann over hodet.

Gjør du det, står du fritt til å nominere venner, familie eller bekjente til å velge mellom å utføre samme grøssende stunt eller å donere 100 dollar til ALS-foreningen, som kjemper mot den uhelbredelige og alvorlige nervesykdommen Amyotrofisk lateralsklerose.

Kjendisene har hevet seg på Og det er ikke bare mannen i gata som har isbøtte-utfordret hverandre på Facebook. Det er også kjendiser.

Til og med A-kjendiser som topppolitikere og gründere.

President Barck Obama ble utfordet til å helle en bøtte isvann over hodet av politikerveteranen i Kennedy-familien, Ethel Kennedy (86), men takket nei.

CBS omtalte saken, og publiserte det svært formelle svaret fra Obama. Svart på hvitt ser det uten tvil komisk ut:

«President Barack Obama kommer ikke til å dumpe ei bøtte isvann over hodet. I stedet donerer han 100 doller til ALS-foreningen»

Sporty Zuckerberg godtok Den siste av kjendisene som har utført isbøtte-stuntet, er ingen ringere enn Facebook-gründer Mark Zuckerberg.

Han ble utfordret av guvernør Chris Christie.

Dermed kan man si at en Facebook-sirkel er fullført.

Mannen, som i sin tid opprettet Facebook og la grobunn for disse nettutfordringene, har nå mottatt en selv - og gjennomført.