Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Her var jeg morsomst

Statsminister Jens Stoltenberg mimrer om valgkampen. Dette vil han huske best, selv om makta ryker i natt.

I DEBATT I KRISTIANSAND: Kristin Halvorsen (SV), Jens Stoltenberg (Ap),  og  Liv Signe Navarsete (Sp) under  partileder-debatten i Kristiansand 17. august.  Foto:  Tor Erik Schrøder / SCANPIX
I DEBATT I KRISTIANSAND: Kristin Halvorsen (SV), Jens Stoltenberg (Ap), og Liv Signe Navarsete (Sp) under partileder-debatten i Kristiansand 17. august. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Partilederen er samlet i Kristiansand 17. august, de hadde akkurat snakket seg varme og det oppstå en liten luke. Jens tok sats og smalt til:

- Dere vil kutte NRK-lisensen, det er fire milliarder. Dere vil fjerne bompenger, det er 6 milliarder- Bare på tre dager har 40 milliarder kroner forsvunnet, og det er fire uker igjen av valgkampen. Jeg åpner ikke en avis eller setter på radioen, uten at en Frp'er har brukt tre-fire milliarder, sier Jens Stoltenberg.

Hansken var kastet og effekten var umiddelbar. Kampen for å endre enhver skattedebatt til en noe subjektiv oppsummering av Frps avgiftsløfter fortsatte i hver eneste duell med Siv Jensen.

Morsom?
Dagen før valget sitter Stoltenberg på restauranten Folk. I Folketeaterbygningen på Youngstorget. Etter en duell med Siv Jensen, er det tid for en pust i bakken og å slå av en prat med partifeller og journalister som vil ha det siste sitatet før velgerne går til urnene.

- Hva var det morsomste som har skjedd i valgkampen?

- Det morsomste øyeblikket i valgkampen? Tja, da jeg var morsomst, det var da... Hei, Torbjørn, når var jeg morsom, det var under en debatt?

Stoltenbergs høyre hånd og statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen kommer løpende.

- Det var under debatten i Kristiansand, en av de første, sier Giæver.

- Ja! Nå skal du høre hva jeg sa, du vet Frp bruker veldig mye penger....

PÅ VEI TIL DEBATTEN: Den andre debatten i valgkampen var lagt til Kristiansand 17. august. FOTO: LARS EIVIND BONES / DAGBLADET
PÅ VEI TIL DEBATTEN: Den andre debatten i valgkampen var lagt til Kristiansand 17. august. FOTO: LARS EIVIND BONES / DAGBLADET Vis mer

Jakt
Uansett velgernes dom som offentliggjøres i natt, har Stoltenberg en plan etter valget. Det er ikke den berømmelige «B-planen», om en mindretallsregjering. Planen er jakt og klimapolitikk.

- Uansett om vi vinner eller taper valget, så skal jeg på jakt, den ligger fast, sier Stoltenberg.

- Hva blir det første politiske du foretar deg dersom dere vinner?

- Det blir å møtes med FNs generalforsamling og diskutere klimapolitikk. Obama, Russland og flere av de viktigste kommer, der kan vi gjøre en forskjell og påvirke kursen i forkant av København-toppmøtet, sier Stoltenberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling