Her vasker paven føttene til muslismke flyktninger

Vil vise verdenssamfunnet viktigheten av å gi flyktninger tak over hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pavens planlagte ritual hvor han vasker føttene til tolv personer, fant sted på et senter for asylsøkere like utenfor Roma skjærtorsdag ettermiddag.

Der vasket og kysset han føttene til elleve asylsøkere og en ansatt på senteret for å vise verdenssamfunnet viktigheten av å gi flyktninger tak over hodet, opplyser en tjenestemann i Vatikanet.

De tolv utvalgte var fire katolske menn fra Nigeria, tre muslimske menn fra Mali, Syria og Pakistan, tre eritreiske koptisk kristne kvinner, en hinduistisk mann fra India og en italiener ansatt på asylsenteret, ifølge AP.

Ritualet anses som spesielt viktig på grunn av økningen av hatefulle ytringer rettet mot muslimer og migranter etter angrepene i Paris og Brussel.

Bryter tradisjoner - Det vil bli enkelt, men uttrykksfullt, sa erkebiskop Rino Fisichella før besøket til Castelnuovo di Porto, som ligger 30 kilometer nord for Roma.

Ritualet skjærtorsdag er til minne om at Jesus ydmykt vasket disiplenes føtter kvelden før han døde. Tidligere paver har vasket føttene til kardinaler ved Vatikanet, alle katolske menn, men Frans har brutt med denne tradisjonen siden han ble valgt i 2013.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer