Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her velges verdens mektigste mann

Dette skjer i løpet av natta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Akkurat nå står mange millioner amerikanere i kø for å stemme på enten George W. Bush eller John Kerry. Det er spådd rekorddeltakelse, og mellom 117,5 millioner og 121 millioner mennesker kommer trolig til å stemme.

I løpet av et par timer kan alt være avgjort. De fleste valglokalene i Florida stenger klokka ett. En halvtime seinere lukkes dørene i Ohio.

Avgjort klokka 3?

Når stenger valglokalene?

Klokka 01.00: Georgia, Indiana, Kentucky, South Carolina, Vermont, Virginia og deler av Florida.

01.30: North Carolina, Ohio, West Virginia

02.00: Alabama, Connecticut, Delaware, District of Columbia, Illinois, Maine, Maryland, Massachusetts, Mississippi, Missouri, New Hampshire, New Jersey, Oklahoma, Pennsylvania, Tennessee, resten av Florida, deler av Michigan

02.30: Arkansas

03.00: Arizona, Colorado, Kansas, Louisiana, Michigan, Minnesota, Nebraska, New Mexico, New York, North Dakota, Rhode Island, South Dakotika, Texas, Wisconsin, Wyoming

04.00: Iowa, Montana, Nevada, Utah

05.00: California, Hawaii, Idaho, Oregon, Washington

07.00: Alaska

Hvis begge statene vinnes av én av kandidatene, er det stor sjanse for at du kan finne senga i trygg forvissing om at du vet hvem som er president når du våkner. Hvis Florida og Ohio går til hver sin kandidat, er det bare å finne fram mer kaffe og vente på Pennsylvania, der lokalene blir stengt klokka to.

Disse tre statene har til sammen 68 valgmannsstemmer, og er ansett som de viktigste i kampen om presidentembetet.

Klokka tre bør det meste være avgjort. Da stenger andre vippestater valgdørene, og avgjørelsen faller i blant annet New Mexico, Wisconsin og Minnesota.

Kerry-rykter

De fleste meningsmålingene tyder på at vi står foran en thriller av et valg. Dermed kan vi i teorien være nødt til å vente til klokka fem, når Hawaii lukker dørene.

En time seinere stenges Alaska, som Bush vinner enkelt. Det eneste som gjenstår da, er å telle antall rettssaker der angivelig valgfusk og feiltellinger skal avgjøres.

PS! Nettstedet Drudge Report skriver at de har fått tilgang på valgdagsmålinger som viser hvordan Kerry vil gjøre det i flere stater.

Nettavisa har ikke spesielt høy troverdighet, og så langt har ingen av de seriøse nyhetsformidlerne tatt informasjonen på alvor.

VELGERE: Det er ventet rekordoppslutning i valglokalene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media