Her velsigner den franske presten mobiltelefoner og nettbrett for fjerde året på rad

Har tidligere velsignet husdyr og kaniner.

 I HERRENS NAVN:  Presten Gil Florini (t.v.) velsigner mobiltelefoner og nettbrett under en messe i Nice i Frankrike i dag. Foto: Reuters / NTB Scanpix
I HERRENS NAVN: Presten Gil Florini (t.v.) velsigner mobiltelefoner og nettbrett under en messe i Nice i Frankrike i dag. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I den moderne verden er smarttelefonen nærmest blitt en uvurderlig gjenstand for de aller fleste. Også for den franske katolske presten Gil Florini.

Og hans takknemlighet for teknologien som lar oss holde kontakten med hverandre, nær sagt uansett hvor vi er, viste han under en messe i Nice i Frankrike i dag.

For i kirken hans, Sankt Pierre D'Arene i den sydfranske byen, velsignet faderen kirkegjengernes mobiltelefoner og nettbrett. Og det er ikke første gang.

Ifølge avisa Nice Matin har Florini velsignet nettbrett, mobiltelefoner og datamaskiner siden 2011. Så også i år.

Engel Gabriel Nyhetsbyrået Reuters skriver at messa i dag var viet til engelen Gabriel, erkeengelen som er gjort til helgen for kommunikasjon. Da passer det vel bra å velsigne gjenstandene som lar oss kommunisere med hverandre.

Tidligere har Florini uttalt at det er kirkens plikt å velsigne tingene som hjelper mennesker i deres dagligliv.

- Folk tenker på kirka som gammeldags, men det er ingenting galt med å være moderne. Å velsigne mobiltelefoner er en påminnelse til kristne at mobilene kan bli brukt for å gjøre samfunnet bedre, sa Florini til nettavisa France24.com for to år siden.

 HUND:  Gil Florini velsignet i oktober i fjor husdyr. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix
HUND: Gil Florini velsignet i oktober i fjor husdyr. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer

På bildet over ser man tydelig i bakgrunn at noen av kirkegjengerne ikke kan unngå å trekke litt på smilebåndet over påfunnet.

Florini har flere ganger vært i medienes søkelys, nettopp på grunn av hva han velger å velsigne under messene han leder i Nice.

Har velsignet hester I tillegg til å være en ivrig tilhenger av moderne teknologi som gjør kommunikasjon lettere, har han også tidligere velsignet både husdyr som katter og hunder og kaniner. Under samme messe velsignet han også hester.

Bildene av ham under disse messene har flere ganger gått verden rundt. Nå føyer altså dette bildet seg inn i bildeserien.

 OG HEST: ... og også litt større firbeinte fikk velsignelse under samme messe. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix
OG HEST: ... og også litt større firbeinte fikk velsignelse under samme messe. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer