Her velsigner den franske presten mobiltelefoner og nettbrett for fjerde året på rad

Har tidligere velsignet husdyr og kaniner.

I HERRENS NAVN:  Presten Gil Florini (t.v.) velsigner mobiltelefoner og nettbrett under en messe i Nice i Frankrike i dag. Foto: Reuters / NTB Scanpix
I HERRENS NAVN: Presten Gil Florini (t.v.) velsigner mobiltelefoner og nettbrett under en messe i Nice i Frankrike i dag. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I den moderne verden er smarttelefonen nærmest blitt en uvurderlig gjenstand for de aller fleste. Også for den franske katolske presten Gil Florini.

Og hans takknemlighet for teknologien som lar oss holde kontakten med hverandre, nær sagt uansett hvor vi er, viste han under en messe i Nice i Frankrike i dag.

For i kirken hans, Sankt Pierre D'Arene i den sydfranske byen, velsignet faderen kirkegjengernes mobiltelefoner og nettbrett. Og det er ikke første gang.

Ifølge avisa Nice Matin har Florini velsignet nettbrett, mobiltelefoner og datamaskiner siden 2011. Så også i år.

Engel Gabriel Nyhetsbyrået Reuters skriver at messa i dag var viet til engelen Gabriel, erkeengelen som er gjort til helgen for kommunikasjon. Da passer det vel bra å velsigne gjenstandene som lar oss kommunisere med hverandre.

Tidligere har Florini uttalt at det er kirkens plikt å velsigne tingene som hjelper mennesker i deres dagligliv.

- Folk tenker på kirka som gammeldags, men det er ingenting galt med å være moderne. Å velsigne mobiltelefoner er en påminnelse til kristne at mobilene kan bli brukt for å gjøre samfunnet bedre, sa Florini til nettavisa France24.com for to år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.