Her vender Malala tilbake til stedet hun ble skutt av Taliban

Fredsprisvinner Malala Yousafzai har vendt hjem til Swat-dalen i Pakistan, der hun for drøyt fem år siden ble skutt av Taliban.

REISTE HJEM: Malala Yousafzai er tilbake i Pakistan. I dag dro hun til Swat-dalen, stedet hun ble skutt. Foto: Faisal Mahmood/Reuters/NTB Scanpix
REISTE HJEM: Malala Yousafzai er tilbake i Pakistan. I dag dro hun til Swat-dalen, stedet hun ble skutt. Foto: Faisal Mahmood/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lørdag ankom 20-åringen under streng bevoktning av det pakistanske forsvaret Mingora-området, der familie og venner tok imot henne.

Det var i Mingora opprørere fra Taliban stanset skolebussen hun satt på 12. oktober 2012 og skjøt den unge jenta i hodet.

Bakgrunnen for angrepet var at Malala hadde markert seg som en forkjemper for jenters rett til utdanning, blant annet ved å skrive en blogg, noe Taliban sterkt mislikte.

Uredd forkjemper

Etter angrepet ble Malala fløyet til Storbritannia, der dyktige kirurger greide å redde henne, og hun har siden reist verden rundt og markert seg som en uredd forkjemper for menneskerettigheter og barns rett til skolegang.

Malala, som i dag er student ved Oxford-universitetet i Storbritannia, ble i 2014 den yngste person noensinne som er tildelt Nobels fredspris i en alder av 17 år.

Gledestårer

Hun har ikke vært tilbake i Pakistan før nå, og hun la ikke skjul på sin glede da hun ankom Islamabad torsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer