Her verdens første video av apene med åpen nese

Finnes bare rundt 300 individer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Denne svært sjeldne apearten ble oppdaget for nesten fire år siden.

Biologer fant en skrott av arten og lagde dermed et bilde av hvordan apen ser ut. Arten, rhinopithecus strykeri, er svært kortneset og neseborene er helt åpne.

Se video av apene øverst i saken!

Bilder Arten er observert i Burma, og er svært sky. Biologer har ikke lyktes med å få tatt bilde av dem.

Det er organisasjonen Fauna & Flora International (FFI) som står bak den første videoen av apearten. De jobber for å bevare arter på kloden og er en veldedig organisasjon.

Helt siden funnet i 2010 har biologer ved FFI forsøkt å få et nærbilde av apene.

- Bevis Nylig lyktes Kaung Haung fra FFI å støte på en hel flokk, og filmet apene, skriver Phys.org.

- Dette videoopptaket beviser at apene fortsatt befinner seg her og gir oss en smakebit på hvordan apene sosialiserer seg, sier Frank Momberg, direktør ved FFI i Burma.

Videoen gir forskerne en mulighet til å se at arten ser ut til å leve i store grupper, i motsetning til andre bladspisende aper som lever i mindre familiegrupper.

- Dette betyr at de sosialiserer og oppfører seg på samme måte som andre kortnesede aper, som er forskjellig fra andre bladspisende aper, sier Momberg.

Utsatt art Han mener at store grupper av denne arten trenger stor plass å bo på, og at skogen må beskyttes for at arten skal overleve.

Kortnesede aper i Burma er på IUSNs internasjonale rødliste over utrydningstruede arter.

Det er anslått at det finnes mellom 260 og 330 individer av denne arten som lever vilt.


KORTNESET: Bildet til venstre er manipulert for å likne på den nye apearten, det er basert på en annen kortneset ape. Til høyre en tegning av den nye apen. Manipulert foto / illustrasjon: AFP
KORTNESET: Bildet til venstre er manipulert for å likne på den nye apearten, det er basert på en annen kortneset ape. Til høyre en tegning av den nye apen. Manipulert foto / illustrasjon: AFP Vis mer