VIL BEHOLDE HISTORIEN: På FMV Vest ser Jotne for seg å beholde en kran, sveisehall og Dokka når utbyggingen starter. Foto: Kaare Martin Granerud.
VIL BEHOLDE HISTORIEN: På FMV Vest ser Jotne for seg å beholde en kran, sveisehall og Dokka når utbyggingen starter. Foto: Kaare Martin Granerud.Vis mer

Her vil de bygge 2260 boliger

Jotne ønsker å bygge 2260 boliger på tomten til Fredrikstad Mekaniske Verksted.

(Finansavisen): - Tiden har ikke vært moden før nå. Nå er FMV øst ferdig utviklet, og vi har ventet på reguleringen. Kommunen har ikke vært fokusert på denne delen, men den rulleres nå inn i kommuneplanen med bygging av ny hockeyhall og videregående skole på nabotomten, sier Jon Eirik Sørensen til Finansavisen.

Han er prosjektleder for FMV Jotne, et område på Kråkerøy en kort spasertur over elven fra Fredriktad sentrum. Familien har vært på eiersiden siden 1999 da Jon-Aage Sørensen kjøpte en 140 mål stor tomt av Kværner som la ned virksomheten i Fredrikstad. Den andre kjøperen var Værste, et selskap eid av flere lokale eiendomsinvestorer og Fredrikstad Energi.

10-12 milliarder

Med dagens kroneverdi er investeringsanslaget, ifølge Finansavisen, mellom 10 og 12 milliarder kroner. Initiativtagerne ser for seg drøyt 2200 boliger på til sammen 210 000 kvadratmeter. Næringsdelen skal i tillegg til kontorbygg inneholde et hotell på 14 etasjer.

50-75 boliger i året

- Dere skal bygge over 2200 boliger. Hva er normal salgsvolum av nye boliger i Fredrikstad pr. år?

- Det ligger rundt 450 boliger pr. år i dag. Vårt prosjekt er ekstremt stort, spesielt i en relativt liten by som Fredrikstad. Vi tror det er realistisk å selge mellom 50 og 75 boliger årlig i startfasen men alt avhenger av hvilken fortetnings- og byutviklingsstrategi kommunen legger opp til. Vi håper å sette spaden i jorden i 2020 eller 2021, sier Sørensen til Finansavisen.

- Hva lang utbyggingsperiode ser dere for dere?

- Vi håper å få ferdigstilt i løpet av 15 år, men det kan fort ta 20 til 25 år, alt avhenger av utviklingen i markedet, avslutter Sørensen.

Andre økonominyheter:​
​2017: Så mye bør du få i lønnsøkning​
Nyboligsalget faller for åttende måned på rad