Her vil de selge statlig marihuana for seks kroner grammet

Gir kriminelle reell konkurranse når de blir første landet i verden som distribuerer statlig marihuana.

LOVLIG MARIHUANA: Uruguays underhus har vedtatt en lov om at staten skal sørge for produksjon, distribusjon og salg av marihuana. Det er forventet at senatet skal vedta loven seinere i år. Bildet viser en marihuanaplante fra en dyrker i landets hovedstad Montevideo. Foto: AP/Matilde Campodonico
LOVLIG MARIHUANA: Uruguays underhus har vedtatt en lov om at staten skal sørge for produksjon, distribusjon og salg av marihuana. Det er forventet at senatet skal vedta loven seinere i år. Bildet viser en marihuanaplante fra en dyrker i landets hovedstad Montevideo. Foto: AP/Matilde Campodonico Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Planen om å legalisere marihuana i Uruguay ble i sommer vedtatt i landets underhus i parlamentet. President Jose Mujica håper å få forslaget gjennom i senatet snarlig, ifølge nyhetsbyrået AP.

Målet er å starte en aktiv kamp mot narkotikarelatert kriminalitet i landet.

Én dollar Planen er å selge lovlig og statlig produsert marihuana for én dollar grammet. Salget vil være begrenset på innbyggere i Uruguay, og det vil være tillatt å kjøpe 40 gram i måneden.

- Marihuanasalget skal starte i handre halvdel av 2014 med en pris på omkring én dollar per gram, sa narkotikapolitisk talsmann i Uruguay, Julio Calzada til lokalavisa El Pais.

Han fulgte opp med at ett gram vil være nok til «én marihuanasigarett eller to eller tre tynnere sigaretter».

Uruguays plan er ifølge Calzada ikke å tjene penger, men å bekjempe narkotikakriminalitet og sørge for at salget forflyttes fra ulovlig salg.

Å bruke marihuana har lenge vært lovlig i Uruguay, men både dyrking, besittelse, kjøp og salg kan gi fengselsstraff. Regjeringen har regnet på at narkotikasmuglere i landet tjener mellom 30 og 40 millioner dollar årlig på svartemarkedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer