Her viser han hvordan Faiza ble drept

Drapstiltalte Håvard Nyfløt hevder ennå det var et uhell at Faiza Ashraf døde under kidnappingen.

REKONSTRUKSJON: Her viser Nyfløt hvordan offeret lå i bilen og hvordan Faiza ble bundet med strips og kneblet med tape. Foto: POLITIET
REKONSTRUKSJON: Her viser Nyfløt hvordan offeret lå i bilen og hvordan Faiza ble bundet med strips og kneblet med tape. Foto: POLITIETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Asker og Bærum tingrett i dag fikk retten se en video-rekonstruksjon fra Solli i Asker, der Nyfløt viser hvordan han behandlet Faiza Ashraf i bagasjerommet på sin BMW morgenen 3. februar 2010, dagen hun ble kidnappet og døde.

Rekonstruksjonen skjedde 4. mars i fjor. Bildene viser drapstiltalte Håvard Nyfløt og en dukke utlånt av brannvesenet som skal forestille Faiza Ashraf.

DE SISTE SEKUNDENE: Ifølge denne versjonen av Nyfløts forklaring trodde han først at det var teipen i munnen som hadde kvalt Faiza. Foto: POLITIET
DE SISTE SEKUNDENE: Ifølge denne versjonen av Nyfløts forklaring trodde han først at det var teipen i munnen som hadde kvalt Faiza. Foto: POLITIET Vis mer

Rekonstruksjonen er bare én av fem forskjellige forklaringer Nyfløt har gitt politiet om hva som skjedde den fatale dagen.

- Under rekonstruksjonen visualiserte han én av sine forklaringer om hvordan dette skjedde, sier statsadvokat Carl Fredrik Fari, som ikke ønsker å gå inn på troverdigheten til Nyfløts rettsforklaring mens saken pågår.

DØDE: Her viser Nyfløt hvordan han, ifølge sin forklaring, forsøkte å ta av stripsen rundt halsen til offeret. Ifølge en av sine forklaringer ble stripsen plutselig strammere da han forsøkte å ta den av. Han hevder at han på dette tidspunktet trodde at kvinnen allerede var død. Foto: Politiet
DØDE: Her viser Nyfløt hvordan han, ifølge sin forklaring, forsøkte å ta av stripsen rundt halsen til offeret. Ifølge en av sine forklaringer ble stripsen plutselig strammere da han forsøkte å ta den av. Han hevder at han på dette tidspunktet trodde at kvinnen allerede var død. Foto: Politiet Vis mer

I retten i dag fikk Nyfløt også utdelt strips av samme type som han brukte til å feste rundt halsen på Faiza. Fra vitneboksen viste han fram hvordan han skjøtet to strips sammen, festet den rundt halsen hennes, og strammet.

Nyfløt hevder at han ikke festet strips rundt halsen hennes for å ta livet av henne, men at stripsene skulle være et slags halsbånd. I dette halsbåndet skulle Nyfløt feste et tau, som vikke gjøre at han hadde kontroll på henne når de beveget seg ut i skogen, har han forklart.

- UHELL: Drapstiltalte Håvard Nyfløt mener han bare skulle kidnappe Faiza Ashraf, ikke drepe henne.
- UHELL: Drapstiltalte Håvard Nyfløt mener han bare skulle kidnappe Faiza Ashraf, ikke drepe henne. Vis mer

Etter å ha teipet henne rundt munnen med sølvtape, og senere festet strips rundt halsen hennes, og lukket bagasjerommet, satt Nyfløt seg tilbake til bilen. Da han etter en stund gikk ut igjen og åpnet bagasjeluka, fant han Faiza død, forklarte han.

- Jeg oppfattet at hun var død når jeg åpnet bagasjerommet. Jeg tok ned teipen fra munnen og ristet i henne, men fikk ikke kontakt. Jeg trodde hele tiden at det var teipen som gjorde det, hvis hun hadde den astmaen som hun prata om, forklarte han i retten.

Foto: POLITIET
Foto: POLITIET Vis mer

Han forklarte videre at han forsøkte å få av stripsene, men at de bare strammet seg ytterligere.

Det er ventet at Shamrez Khan, som ifølge påtalemyndigheten var Nyfløts oppdragsgiver, starter sin forklaring mandag ettermiddag. Også han nekter straffskyld for drap, men har erkjent at han satte i gang kidnappingen.