Her viser superhackerne en liten flik av sin stjålne rikdom

Sju mann siktet - bandelederen ble drept mens han spilte domino.

SKRYTEBILDE: På et bilde offentliggjort av politiet i New York viser to av de siktede - Elvis Rafael Rodriguez og Emir Yasser Yeje - en liten bit av den enorme rikdommen hackerbanden klarte å skaffe seg. Foto: New York-politiet / AP / NTB scanpix
SKRYTEBILDE: På et bilde offentliggjort av politiet i New York viser to av de siktede - Elvis Rafael Rodriguez og Emir Yasser Yeje - en liten bit av den enorme rikdommen hackerbanden klarte å skaffe seg. Foto: New York-politiet / AP / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i New York offentliggjør nå informasjon om opprullingen av et hackernettverk som har loppet banker og forbrukere for enorme summer.

Nettverket stjal penger i 26 land ved å hacke seg inn i en database med forhåndsbetalte betalingskort og tømme minibanker, melder BBC.

Spilte domino Sju personer er siktet i saken. I tillegg ble en åttende mistenkt drept i forrige måned.

Det var gruppas antatte leder Alberto Yusi Lajud-Pena, som ble skutt av maskerte ranere mens han satt hjemme hos seg selv i Den dominikanske republikk og spilte domino.

Politiets teori er ifølge Wired at Lajud-Pena ble drept etter at det oppsto en krangel mellom medlemmer internt i hackergruppa.

Enorme summer For gruppa hadde nok penger å krangle om:

Ifølge politiet klarte banden, under ledelse av den antatte lederen Lajud-Pena, blant annet å hacke til seg over 15 millioner kroner - på en dag.

Totalt klarte nettverket av cyberkriminelle å tømme kontoer verden over for mer enn 260 millioner kroner.

Skrytebilde På et bilde offentliggjort av politiet i New York viser to av de siktede - Elvis Rafael Rodriguez og Emir Yasser Yeje - en liten bit av den enorme rikdommen banden klarte å skaffe seg.

Mellom seg har de en seddelbunke, som skal stamme fra minibanker forskjellige steder i New York.

- Istedenfor våpen og masker brukte dette kriminelle IT-nettverket bærbare datamaskiner og internett, heter det i en uttalelse fra den amerikanske påtalemyndigheten.

Det er ikke kjent hvordan banden stiller seg til den alvorlige siktelsen.