Syklist i kjørebanen

Her viser syklisten fingeren til bussjåføren: - Har full rett til å ligge i veibanen

Sint syklist opptok hele veien i rushtrafikken ut fra Oslo. 

SINT: En sint syklist viste fingeren til sjåføren av en buss på vei ut av Oslo langs Mosseveien torsdag ettermiddag. Syklisten benyttet ikke seg av gang- og sykkelstien ved siden av veien. Video: TipserVis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdag ettermiddag opptok en syklist hele veibanen i rushtrafikken ut fra Oslo. Syklisten syklet foran en buss langs Mosseveien, og benyttet seg ikke av gang- og sykkelfeltet.

Bussen, som angivelig skal ha holdt en fart på 30 kilometer i timen på den ellers så trafikkerte veien, ble liggende bak syklisten.

Se hendelsen i videoen øverst i saken.

Flekket fingeren

Syklisten som tydelig ignorerte bussen bak ham syklet et lengre stykke foran bussen, før han til slutt viste fingeren til sjåføren og skar over til sykkelfeltet.

En passasjer på bussen filmet det hele med telefonen. Dagbladet har vært i kontakt med bussjåføren som lastet opp videoen på Facebook. Han valgte å fjerne videoen, da det eksploderte med reaksjoner og sterke ytringer.

Dagbladet har fått tillatelse til å vise videoen av sjåføren som ønsker å være anonym.

- Full rett til å sykle i veibanen

- Vi både ser og får kommentarer fra lastebilsjåfører og bussjåfører som ikke bare blir sinna fordi de blir forsinka, men også frustrert, fordi det utgjør en fare når syklistene ikke forholder seg til de retningslinjene som finnes, sier kommunikasjonsansvarlig i Yrkestrafikkforbundet, Ida Langdalen Kristiansen, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer