Her viser våpenpampen fram hva som egentlig har skylda for skolemassakrene

- Den skitneste form for pornografi, mener National Rifle Association.

SKYTESPILL: På den spesielle pressekonferansen til National Rifle Association i ettermiddag viste NRA-nestleder Wayne LaPierre fram det lite kjente onlinespillet «Kindergarten Killers» som eksempel på hvor ille dataspill har blitt. Foto: Joshua Roberts  / REUTERS / NTB SCANPIX
SKYTESPILL: På den spesielle pressekonferansen til National Rifle Association i ettermiddag viste NRA-nestleder Wayne LaPierre fram det lite kjente onlinespillet «Kindergarten Killers» som eksempel på hvor ille dataspill har blitt. Foto: Joshua Roberts / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Alle forslag om innstramming av USAs svært liberale våpenlovgivning ble avfeid som kunnskapsløshet på pressebriefingen til National Rifle Association (NRA) i ettermiddag.

Med vekselvis sorgtung og harmdirrende røst lanserte NRA-nestleder Wayne LaPierre i stedet forslaget om «Det nasjonale skoleskjoldet» - en ordning med bevæpende, NRA-trente vakter på hver eneste skole i hele landet.

Da de svært mektige våpenlobbyistene for første gang kommenterte debatten rundt Newtown-skolemassakren, valgte de også å skyte fra hofta mot underholdningsindustrien og media.

- Skitten sannhet For actionfilmer, musikkvideoer og dataspill danner bakteppet for skytevåpenmassakrene - og ikke våpentilgangen - slik NRA ser det.

- Her er en skitten liten sannhet som media gjør sitt beste for å skjule: I dette landet finnes det en hjerteløs, korrupt og korrumperende industri som selger, og sår frø til, vold mot sitt eget folk. Gjennom ondskapsfulle, voldelige dataspill med navn som «Bulletstorm», «Grand Theft Auto», «Mortal Komat» og «Splatterhouse», sa LaPierre.

Han nøyde seg ikke med å referere til spillene som selges over disk. På tv-skjermer ved podiet viste han fram et obskurt, gammelt online-spill der spilleren har rollen som en skolevaktmester som går amok og skyter så mange barn som mulig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer