Her vises gislene fram for USAs krigsskip

Piratene har 30 tanks i lasten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Piratene som 25. september kapret et ukrainsk fraktskip utenfor kysten av Somalia, paraderte i dag gislene foran et amerikansk marinefartøy, forteller en talsmann for USAs militære, ifølge AP.

MV Faina skal ha vært lastet med rundt 30 tanks av typen T-72, samt deler til andre typer militære kjøretøy, da mannskapet ble overrasket av piratene.

Formålet med framvisningen av gislene var å vise at mannskapet er i god form. De 21 som var på skipet ved kapringen er imidlertid redusert til 20, etter at den russiske kapteinen døde av hjerteproblemer kort etter hendelsen.

- De ser friske ut, og det ser ut som de er OK, sier LT. Nathan Christensen, visetalsmann i den amerikanske marinen.

Amerikanske krigsskip har omringet skipet siden kapringen, og har også opprettholdt radiokontakt med piratene og mannskapet på MV Faina.

Marinen har fryktet at de somaliske piratene skal forsøke å losse av det militære utstyret, med den risiko at det kan falle i hendene på Al Quaida-nettverk i Somalia.

Piratene reduserte nylig løsesummen fra drøye 130 millioner til drøye 50 millioner kroner, og har også trukket tilbake en trussel om å sprenge fartøyet om de ikke mottar pengene.

Ifølge den kenyanske avisa The East African har totalt 62 skip blitt angrepet i det svært farlige havområdet rundt Somalias kyst bare i år, og 26 av dem har blitt kapret. Rundt 12 skip er for øyeblikket i piratenes hender, og sammen med dem over 200 besetningsmedlemmer.

FARLIG LAST: De somaliske piratene har kontroll over rundt 30 tanks av typen T-72, samt deler til andre typer militære kjøretøy som det ukrainske fartøyet fraktet. Foto: REUTERS/SCANPIX
FARLIG LAST: De somaliske piratene har kontroll over rundt 30 tanks av typen T-72, samt deler til andre typer militære kjøretøy som det ukrainske fartøyet fraktet. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

• Les flere saker om piratene i Somalia her.

Her vises gislene fram for USAs krigsskip
TUNGT BEVÆPNET: Bildene viser mannskapet på 20, 17 ukrainere, to latviere og en russer, nøye passet på av gisseltakere med granatkastere og geværer.