Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Herborg fant igjen magien

BERGEN (Dagbladet): - Magien manglet på de siste prøvene. Men den kom tilbake til premieren. Det var bare så herlig! jubler Herborg Kråkevik etter den vellykkede premieren på «My Fair Lady» i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter premieren på Den Nationale Scene ble det holdt stor premierefest for hele ensemblet på Hotel Norge. Herborg Kråkevik som spiller hovedpersonen Eliza Doolittle, var det naturlige midtpunktet. Det manglet ikke på gratulasjoner og lykkeønskninger. Alle var fornøyde med den unge sangfuglen fra Jondal.

Haugtussa fra Hardanger er forvandlet til blomsterpike i Covent Garden med stor suksess.

- Det var veldig morsomt. Fantastisk, beskriver Herborg. Hun var usikker foran den store premieren, men beholdt roen da det gjaldt som mest.

- Jeg har vært gjennom veldig mange prøver. I begynnelsen var prøvene fantastiske. Fylte av magi. Men etter hvert som prøvene ble flere, forsvant magien. Jeg var usikker foran premieren, men magien kom tilbake. Alt var bare fantastisk! stråler hun.

Ikke perfekt

Men sjøl om publikum i salen bar seg over av beundring over spillet til Herborg, var ikke alt perfekt.

- Å nei, mye kan gjøres bedre. I etterkant er det alltid ting som du kunne tenke deg å ha gjort annerledes. Men jeg har fremdeles sjansen til å rette opp, mener hun.

Det er meningen at Herborg skal spille alle de 82 oppsetningene som skal gå fram til 22. februar.

- Jeg håper å spille alle, sier hun til Dagbladet.

Kenneth fornøyd

Herborgs samboer Kenneth Sivertsen satt i salen og så stykket. Han var veldig fornøyd med sin kjære. Det var viktig for Herborg.

- Å ja, det var det aller viktigste, innrømmer hun.

Etter forestillingen var hun utladet, men i festhumør.

- Vi har hatt mange prøver den siste tida. Sjølsagt er jeg sliten. Men nå er jeg bare hyper. Greier ikke å kjenne etter, sier hun.

Det er første gang Herborg Kråkevik er innom et institusjonsteater. Overgangen har gått glattere enn ventet.

- Jeg har hatt det så morsomt. Hadde aldri tenkt meg at det skulle være slik på et institusjonsteater.