Hercules-fly fremdeles ikke funnet

Fem norske offiserer om bord. Massiv leteaksjon med jagerfly, helikoptre og sivile og militære bakkemannskaper.

FLYTYPEN: Dette bildet viser flytypen C-130J Hercules, som ble meldt savnet i ettermiddag. Foto: FORSVARET
FLYTYPEN: Dette bildet viser flytypen C-130J Hercules, som ble meldt savnet i ettermiddag. Foto: FORSVARET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Forsvarsdepartementet trekker meldingen om at Hercules-flyet har styrtet. Statusen til flyet og besetningen er ennå helt ukjent.- Dersom flyet har greid å ta en nødlanding, er det en mulighet for at noen har overlevd. Vi leter ut fra disse forutsetningene, sier redningsleder Jonas Sundin i den svenske sjø- og flyredningssentralen i Göteborg til NTB i 20.40-tida.

Savnet i fem timer Hercules-flyet ble meldt savnet  etter at det på vei fra Evenes forsvant fra radar og samband omlag åtte mil vest for Kiruna like før klokka 15.

Klokka 18.40 meldte nyhetsbyrået TT at letemannskapene har fanget opp nødsignaler som antas å stamme fra flyet. Svensk redningstjeneste bekreftet at et dansk redningshelikopter hadde oppfattet et svakt signal fra en nødsender i fjellområdet Kebnekaise.

Norske F16-fly fanget opp «varme punkter» i terrenget ved Tarfala, men det er uklart om dette kan knyttes til det styrtede flyet.  Jagerfly deltar Alle de fem om bord var nordmenn. Alle de pårørende er varslet b om savnet-statusen, opplyste Forsvaret. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.