Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hercules-fly styrtet i USA

Havarerte under brannslukking.

STYRTET: Et fly av denne typen - C-130 Hercules - styrtet søndag kveld, lokal tid, under buskbrannbekjempelse i den amerikanske delstaten Sør-Dakota. Flyene har kapasitet til å slippe rundt 11 000 liter vann eller brannhemmende middel på noen få sekunder. Foto: REUTERS / Staff Sgt. Stephany Richards / USAF / Handout / Scanpix
STYRTET: Et fly av denne typen - C-130 Hercules - styrtet søndag kveld, lokal tid, under buskbrannbekjempelse i den amerikanske delstaten Sør-Dakota. Flyene har kapasitet til å slippe rundt 11 000 liter vann eller brannhemmende middel på noen få sekunder. Foto: REUTERS / Staff Sgt. Stephany Richards / USAF / Handout / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et militærfly av typen C-130 Hercules har styrtet under skogbrannslukking i den amerikanske delstaten Sør-Dakota, melder nyhetsbyrået Reuters.

Årsaken til havariet er foreløpig ikke kjent, og det amerikanske luftforsvaret setter nå alle tilsvarende Hercules-fly på bakken inntil ytterligere informasjon er kjent, melder CNN.

Det amerikanske luftforsvaret U.S. Air Force er sparsomme med opplysninger. En talsmann sier flyet typisk vil ha et mannskap på seks, men går ikke detalj utover at det er skadde og overlevende. Ifølge wcnc.com er det minst én omkommet.

Tre personer skal være fraktet til sykehus for behandling, ifølge lokalavisen Rapid City Journal.

- Førsteprioritet akkurat nå er å ta vare på mannskapet, sier talsmann Pat Cross til avisa.

Hercules-flyet er ett av flere stasjonert i Colorado for å delta i innsatsen mot de pågående buskbrannene i den amerikanske sør- og midtvesten. Det kan slippe opptil 11 000 liter vann eller brannhemmende middel på under fem sekunder, ifølge Reuters.

Titusener av mennesker er på flukt fra flammene, som drives av uvanlig høye temperaturer og lite nedbør.

Flyet gikk ned mens det forsøkte å få kontroll på den såkalte White Draw-brannen i Sør-Dakota. Den omfatter minst 17 kvadratkilometer, hvorav bare 30 prosent er under kontroll, ifølge Rapid City Journal.

- Vi hadde litt regn på lørdag, men det tar ikke langt tid før alt tørker og blir knusktørt, sier Brian Scott, en talsmann for den pågående innsatsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling