Hercules-flyets siste samtale hemmeligstemplet

Snakket med flytårn like før de krasjet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den siste samtalen de fem omkomne på Hercules-flyet «Siv» hadde med flytårnet i Kiruna finnes på lydbånd.

Det bekrefter sjef ved flytårnet, Anne Stöckel, ovenfor svenske Piteå-Tidningen.

- Ingen kommentar Den siste radiokontakten med Hercules-flyet skjedde like før flyet forsvant fra radaren klokka 14.56 på torsdag. Per-Egil Rygg, leder av den norske delegasjonen i den norsk-svenske undersøkelseskommisjonen vil ikke kommentere denne kontakten.

- Vi skal sette sammen et stort bilde med mange biter, så for å unngå spekulasjoner, så vil vi være helt sikker på dette bildet før vi går ut med slik informasjon, sier Rygg til Dagbladet. Positiv radertest Rygg sier at de har prøvd en radar for å se om den kan hjelpe i arbeidet med å finne deler av flyet.

- Vi har sett på en håndholdt radar. Det er bare gjort en test, den er ikke satt inn i arbeidet, men det foreløpige resultatet viser at den kan hjelpe oss med det videre arbeidet, sier Rygg.

- Det å finne ferdskriver og taleregistrator er høyt prioritert i letearbeidet Dårlige vær i morgen -Det er ikke dårlig vær i dag, men i prognosen sier at det blir det i morgen. Vi arbeider intensivt i dag, sier Anna-Lena Hesse, kommunikasjonsansvarlig ved Norrbotten politidistrikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.