Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hercules sprekker

Forsvaret er advart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvaret er advart etter at det er oppdaget sprekkdannelser i vingene på en rekke Hercules transportfly av samme type som Norge bruker.

Sprekkdannelser i de såkalte sentervingene på transportfly av tilsvarende type og alder som de norske Hercules C 130 H-flyene er oppdaget i USA, Canada og Storbritannia, skriver VG.

Slike sprekkdannelser kan føre til strukturell svikt i flyskroget. Norge er derfor blitt anbefalt å undersøke saken så raskt som mulig.

Sjefingeniør Roger Nesje i Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) bekrefter overfor VG at Forsvaret vurderer å gjennomføre nye og utvidede risikoanalyser knyttet til bruken av de norske transportflyene som er 35 år gamle og blant de aller eldste i NATO.

- Fra mitt ståsted er det ingen dramatikk i dette. Vi følger såpass godt med at jeg er trygg på at vi holder luftdyktigheten ved like, sier Nesje.

(NTB)

ARBEIDSHEST: De norske C-130 Hercules transportflyene er 35 år gamle. Nå begynner andre brukerland å oppdage sprekker i vingene på sine fly.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!