Herfra kommer bombetruslene

Men politiet har ikke funnet fram til Berlin-adressen til etterlyst 36-åring fra Follo.

TRUSLER FRA BERLIN:  Her i Berlin har 36-åringen fra Follo, som har vært etterlyst av norsk politi siden slutten av mai, fortalt flere ganger på sosial medier at han bor. FOTO: ASBJØRN SVARSTAD/DAGBLADET.
TRUSLER FRA BERLIN: Her i Berlin har 36-åringen fra Follo, som har vært etterlyst av norsk politi siden slutten av mai, fortalt flere ganger på sosial medier at han bor. FOTO: ASBJØRN SVARSTAD/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Foreldrene til den 36 år gamle mannen fra Follo som i går utløste en rekke bombetrusler mot norske offentlige institusjoner, er oppgitt og fortvilet over hvordan norsk politi håndterer etterlysningen av deres psykisk syke sønn.

Mannen har vært etterlyst av politiet i et halvt år siden han stakk av fra tvungent psykisk helsevern på Ahus i slutten av mai år.

De siste månedene har han bodd på kjent adresse i Berlin uten besøk av norsk eller tysk politi - på tross av at han stoppet flytrafikken på Værnes og etter hvert de andre store norske flyplassene etter en bombetrussel 16. september.

Forteller alt I går bekreftet han sin adresse i Berlin på Facebook samtidig som han orienterte i detalj om hvor han spredte nye bombetrusler: Flesland, Universitetet i Tromsø, Ila fengsel og sikringsanstalt pluss rettsinstanser og lokale institusjoner i Follo-regionen.

- Jeg stiller spørsmål ved kompetansen til norsk politi i den fortvilte saken. I går varslet politiet landsomfattende riksvarsel etter at vår sønn hadde ringt inn nye bombetrusler. Samtidig må politiet ha visst lenge hvor han. Det er ufattelig at de ikke har greid å ordne opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.